Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’da Bu yıl Dijtal Dünyanın Geleceğini Konuşacaklar

Kristal Elma’da Bu yıl Dijtal Dünyanın Geleceğini Konuşacaklar

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde dijital reklamcılık alanından hangi konuşmacıları dinleyeceğiz, burada.

Kristal Elma bu yıl bir yaratıcılık festivali olarak gerçekleşecek. Markaların başında olan duayenler dışında yaratıcılığın merkezi reklam ajanslarından da yönetici pozisyonundaki konuşmacıların listesini ayrı ayrı haberlerde yaptık. Konuşmacıları alanlarına göre kategorize etmemizin sebebi sektörü neresinden yakalayıp ilgileniyorsa ilgilensin bir kişi, yeterince nitelikli oturumla karşılacağını gösterebilmek. Markalar gözünden ayrı, ajanslar gözünden ayrı bu reklam ve pazarlama dünyası, aynı yöne bakıyor olsalar da. Peki son yıllarda markalar için bütçeleri kaydırdıkları, ajanslar için yapılarını değiştiren alan dijital dünya bu festivalde ne kadar yerini alacak? İşte bu derlemede de 25. Krlstal Elma Yaratıcılık Festivali’nde konuşmacı olan dijital reklamcılık devlerini yazdık.
David Shing
AOL Dijital Başkanı
Shing, AOL‘de Digital Prophet olarak tanımlıyor kendisini. Huffington Post’a reklam sektörü ile ilgili makaleler yazıyor, benim için en dikkat çekici yanı bu. Sektörün içindeyken ve faal olarak çalışırken makale üreten reklamcılara merakım sonsuz. Shing aynı zamanda duayen reklamcılarla söyleşi hazırlayıp Shingerviews adı altında internette yayınlıyor.
Christophe Cauvy
JWT Avrupa Dijital & İnovasyon Direktörü

Dijital ajans olma niyetlyle kurulmayıp senelerin global reklam ajansında dijital ekibin direkötürü olduğu için ilgiyle izleyeceğim bir oturum olacak Cauvy’ninki. Cauvy JWT’nin dijital kapasitesini hızlandırmaktan sorumlu olarak 2012’de avrupa bölgesinin direktörü olarak başlamış bu işe. Henkel, Nestle, Kodak, Sony Ericsson, Microsoft proje ürettiği markalardan.
SXSW’te de konuşmacı olan Cauvy, Financial Times, BBC, The Wall Street Journal, Bloomberg, The Guardian gibi dünyanın en saygın kaynaklarına dijital trendler hakkında yazıyor. Harika!
James Temple
R/GA Londra Başkan Yardımcısı
R/GA Londra’nın 2006 yılında kuruluşundan bu yana Temple, kreatlf departman yöneticisi olarak dünyanın dijitalde en çok proje üreten ve en büyük markalarıyla çalışmasına vesile oldu. Nokia, Nike, O2 gibi dijital projeleri en çok konuşulan markalar onun elinin altında.
Cannes Lions’ta ajansıyla sayısız ödül kazanan reklamcı Cannes Lions ve D&AD gibi en prestejli yarışmalarda jüri de oldu.

Alemşah Öztürk
41? 29! Kurucusu
Türkiye’nin birçok ajansında kreatif direktörlük kariyerinin ardından dijital dünyanın ihtiyaçlarının en erken fark etme vizyonuyla yola çıkan Öztürk 2007 yılında 41? 29! dijital ajansını kurdu. Ajansın bugüne dek aldığı sayısız ödül mevcut, hatta 2011 yılında çoğunluk hissesi WPP bünyesine geçmiştir.
Öztürk’un Arcademonk, Grupanya, Dijital Büro gibi dijital dünyanın diğer elementlerini iyi anlayan farklı girişimlerde kurucu ortaklığı da var.
Rob McIntosh
AKQA Yönetici Kreatif Direktörü

Mcintosh dijital reklam ajansı dendiğinde ilk akla gelen AKQA’in hem Amsterdam hem Berlin ofislerinde yönetici kreatif direktör.
Kariyerine BMW’de yönetici etkileşim danışmanı olarak başlayan Mcintosh L’Oréal, Apple gibi markalar için de kreatif yönetici olarak çalışmış. Dijital reklamcılık konusundaki yetkinliğine ek olarak tüketici deneyimleri üzerine çalışan Mcintosh otomotiv, mobil ve telekomünikasyon marketleri için çeşitli arayüz tasarım dili sistemleri geliştiriyor.