Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızca Kedilere Özel Facebook Alternatifi: Catmoji

Yalnızca Kedilere Özel Facebook Alternatifi: Catmoji

İnternetlerin hiç bitmeyecek furyası kedi fotoğrafı paylaşımı için özel platformumuz gelmiştir.

Malezyalı bir girişim olan Catmoji, Matthew Phiong ve Koekoe Loo tarafından kurulmuş. Benim gibi kedi düşmanları için bu durum pek öyle olmasa da kurucular siteyi interneti daha iyi ve mutlu bir yer yapmak amacıyla yola çıktıklarını söylüyorlar.
İngilizcede topluluk anlamına gelen ‘community’ kelimesinden esprili bir şekilde devşirilip ‘catmunity’ diye anılan, yalnızca kedi fotoğrafları ve videolarının paylaşılıp keşfedildiği platform, ciddi bir müessese olarak değerlendirilmek istiyor ve kedi dünyasının Facebook’u olmayı hedefliyor.Tasarım benzerliğine bakılırsa kedi aleminin Pinterest’i olarak görmek de mümkün.
Siteye girdiğinizde mutsuz kedi mi, mutlu kedi mi, eğlenceli kedi mi görmek istediğinizi seçebiliyor ve o kedilerin profilleriyle tanışmaya başlayabiliyorsunuz. Kullanıcılar tarafından eğlenceli fotoğraflara yazılan komik yorumların da varlığıyla platform gerçekten vakit geçirmekten keyif alacağınız bir hal almış.
İnternet aleminde markaların da kampanyalarında fazlasıyla yer verdiği kedi içeriğinin değeri yadsınamaz büyüklükte. Bu anlamda kedisel her türlü girişim başarıya giden yolda gibi görünüyor. Üstelik kediseverler halihazırdaki sosyal ağlarda kedileri için profiller açmaya başlayalı çok uzun zaman oldu.