Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mantra Geçtiği Şehirlerde Kelebek Etkisi Yaratıyor

Mantra Geçtiği Şehirlerde Kelebek Etkisi Yaratıyor

Sokak sanatçısı Mantra, ziyaret ettiği şehirlere kelebek koleksiyonunu andıran murallar yapıyor.

Sokak sanatçılarının imzası “buradaydım” demektir. Onlar, yüzlerini görmesek de suratına baktığımız birçok insandan daha açık sözlü olurlar. Din, ırk, tür ayırmaksızın eleştiriden kaçınmazlar ve bunu şehre çizerek bağırırlar. JR’ın imzası dünya sorunlarından bahsetmesi, Millo’nun imzası çocuksu olabileceğimizi hatırlatması ya da Phlegm’inki kullandığı mekanik robotlar bizlere gerçekleri çok güzel bir şekilde gösterir. 

Avangard Bir Sokak Sanatçısı

Fransız sokak sanatçısı Mantra da 2008’den beri şehirleri boyuyor. Mantra, Avrupa’nın en “avangard” grafiti sanatçılarından biri. Uzun yıllar boyunca tekniğini geliştiren Mantra, her seviyede ve her ölçekte sanat eserini büyük ve detaylı resmedebiliyor. Sanatçı, tablolarında ve sokak tuvallerinde; kelebekler, baykuşlar, örümcekler, kuşlar gibi çocukluk kahramanlarına bolca alan bırakıyor. Bu kahramanları kompozisyonlarına gerçekçi ve canlı duracak şekilde dahil ediyor. Çizgilerinde, kulaklarımızın üstüne yatarak duymayı reddettiğimiz doğanın serzenişlerini canlandırıyor.

Sanat Artık Köşe Başında

Mantra, adı gibi, yani yinelenen mantralar gibi, kentsel alanlarda izlerini bırakmak amacıyla, enfes renkleri, derinliğe sahip arka planlarla birleştirerek saatlerce durup bakabileceğiniz muraller yapıyor. İspanya, Avusturya, Fransa ve Bogota’daki murallerinde optik illüzyondan yararlanan sanatçı, yarattığı bir dizi muralde binaları kelebek koleksiyoneri duvarına dönüştürüyor.

Sanatçı, çalışmalarını Instagram ve Facebook hesapları üzerinden paylaşıyor.

Bogota, Kolombiya, 2015

Viyana, Avusturya, 2017

Thionville, Fransa, 2017

Longwy, Fransa, 2017

Görsel: Mantra