Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcılık Tarihine Işık Tutan Sergi: İş Bankası İftiharla Sunar

Reklamcılık Tarihine Işık Tutan Sergi: İş Bankası İftiharla Sunar

İş Bankası’nın 93 yıllık reklam yolculuğunu yansıtan sergi, 25 Mart 2018 tarihine kadar pazartesi hariç her gün, Eminönü’ndeki tarihi müze binasında ziyarete açık.

Bugün, 20 Ekim’de, kapılarını ziyaretçilere açan İş Bankası İftiharla Sunar sergisi, reklamcılar için adeta bir zaman tüneli. Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü reklam faaliyetlerini sergilemek için ilgi çekici bir seçki hazırlamış. Bu seçkiyi Eminönü’ndeki tarihi müze binasında sergiliyor. Sergi, izleyicileri, 93 yıllık tarihi boyunca kendini zamanın akışına göre güncelleyen bir markanın reklam yolculuğuna davet ediyor. Ayrıca 93 yıllık İş Bankası reklamlarının arasında gezerken aslında Türkiye reklam tarihinin de içinde dolanıyorsunuz.

İlk çeyrek yüzyılda kullanılan teknikler ve ilk kuşak reklamcıların nadide çalışmalarından 30’lu yılların alternatif reklam mecrası yaratma çabalarına ve Atatürk’ün canlandırıldığı reklam filmlerine kadar Bankanın yaklaşık bir asırlık reklam faaliyetlerine dair izler, ilk kez bu sergi ile meraklılarıyla buluşuyor.

Reklam Tarihi Açısından Önemli Bir Kaynak

“İş Bankası İftiharla Sunar” sergisi, ziyaretçilere, aynı zamanda ilginç ve interaktif bir bilgilenme deneyimi de sunuyor. Tek tek ve toplu gösterimlerde 450 reklam filmi, 400’e yakın basılı iş ve 60 kadar özgün nesnenin izlenebildiği sergide, yıllar içinde geliştirilen mecralar, sektörün duayenleriyle ilgili ayrıntılar ve teknoloji kullanımının farklı dönemlerine ışık tutan uygulamalar da yer alıyor. Ayrıca sergide banka ile yolu kesişen çok sayıda tanınmış ismin olduğu reklam filmleri ve tanıtım programları da görebiliyorsunuz.

Serginin küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar üstlenirken, sergi tasarımını Pattu Mimarlık, grafik tasarımını Umut Südüak’ın üstlendiği sergi Medina Turgul DDB tarafından hazırlandı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş sergi ile ilgili, “Bu yıl açılışının 10. yılını kutladığımız müzemizde bankacılık faaliyetleri ile ilgili arşivin yanı sıra bu iletişim ve reklam çalışmaları hakkında pek çok belge, nesne, ses ve görüntü kaydı ile film bulunuyordu. Bu zengin koleksiyonun bir sergi kapsamında ele alınmasının aynı zamanda ülkemizde reklamcılık sektörünün gelişimine de ışık tutacağını düşündük. Sergimizin ilgi ve beğeniyle karşılanacağını umut ediyoruz.” diyor.

Her yaştan izleyicide merak uyandıracak sergi, ziyaretçilerin Türkiye’de reklamcılığın yıllar içindeki gelişimine de tanık olmasına imkan sağlıyor. “İş Bankası İftiharla Sunar” sergisi, 25 Mart 2018 tarihine kadar Eminönü’ndeki İş Bankası Müzesi’nin giriş katında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Reklamcılık tarihine de ışık tutan bu sergiyi sektörden olun ya da olmayıın, yine de kaçırmayın.

 

Görsel: Türkiye İş Bankası