Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadınların Doğası Ve Doğanın Gücü

Kadınların Doğası Ve Doğanın Gücü

Elidor, doğadan ilham alarak tasarladığı yeni serisini kadınların gücünü doğa üzerinden anlatan estetik bir filmle tanıtıyor.

Elidor geçtiğimiz aylarda “İstediğimiz gibi yaşarız!” kampanyasıyla “Özgürlük Doğamızda Var” diyerek yola çıkmış ve kadınların kılık-kıyafetinden seçimlerine, çalışmasından eğlenmesine her konuda özgür olduğunu vurgulamış büyük beğeni toplamış, hatta Kristal Elma‘da da ödüllendirilmişti. Elidor şimdi de Satura için yaptığı “Güç Doğamızda Var” (#güçdoğamızdavar) filmiyle benzer bir söylemi, kadınların gücünü doğa üzerinden anlatarak sürdürüyor.

Manajans JWT tarafından hazırlanan 60 saniyelik film, Elidor’un doğadan esinlenerek geliştirdiği “Doğanın Enerjisi” serisini anlatıyor.  Dünya çapında kadınların güç ve özgürlük temalı milli marşı haline gelmiş “I Am Woman” eşliğinde ilerleyen film; bölünmüş ekranlar aracılığıyla doğa ve kadını yan yana koyarak, hem kadının hem doğanın gücünü vurguluyor. Bir tarafta motorsiklet kullanan kadınlar varsa, diğer tarafta özgürce koşan atları görüyoruz. Bir yanda doğum yapan kadın, diğer tarafta dünya. Bir tarafta erkek aslanların karşısındaki dişi aslan, diğerinde erkek ağırlıklı bir iş toplantısındaki kadın yönetici.

İki Farklı Görseli Bir Araya Getiren Anlatım

Elidor’un sosyal medyada büyük beğeni toplayan filminde doğa ve kadın ilişkisi kurulurken sadece anlatım olarak değil; görsel olarak da birbirini bütünleyecek öğeler seçilmiş. İki tarafın görüntüleri tarz olarak birbirine benziyor ya da birbirini tamamlıyor. Böylece metaforun güçlendirilmesi sağlanmış ve ortaya estetik anlamda güçlü bir film çıkmış.

Tabii bu yeni bir anlatım şekli değil, onu da not olarak düşelim. Filmlerde, müzik videolarında, hatta kolaj sanatçılarının işlerinde bu görsel tarz sıklıkla kullanılıyor. Arşivlerimize hızlıca baktığımızda Cassius’un Go Up parçasının müzik videosu veya farklı ölçekteki fotoğrafları birleştiren Stephen McMennamy’nin işleri bu tarza birer örnek olabilir. Bunu fikrin kendisi olarak değil de bir teknik olarak değerlendirirsek, Elidor’un da kendi mesajını ve kadın-doğa ilişkisini aktarmak için bu tekniği başarıyla uygulamış olduğu söylenebilir.

Künye:
Reklamveren : Elidor
Reklam Ajansı : MANAJANS / JWT
Yapım: Depo Film
Yönetmen: Başak Erol
Post Prodüksiyon: İmaj
Görsel Efekt: Burak Balkan, Can Cangör
Renklendirme : Bora Gökşingöl
Ses: Hasan Şakacı

Görsel: Vimeo