Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
RGB Lensleri Hazırlayın, Ders Anatomi

RGB Lensleri Hazırlayın, Ders Anatomi

Milano merkezli tasarım ikilisi Carnovsky, insan bedenini siyah ve beyazdan kırmızı-mavi-yeşil üçlüsüne dönüştürüyor.

Doktorların ya da sağlık sektöründeki insanların bir şekilde sanata bulaştığını hep görüyoruz. Yıllar sonra mutlaka müzik, resim, heykel gibi bir yönlerini keşfediyorlar. Keşfetmeleri de normal zaten, meslekleri aslında zanaat sayılabileceği için, hayatlarında bir şekilde sanat da var oluyor.

Ama bu sefer size doktorların sanatçı olmasından değil, sanatçıların anatomiyi yorumlamasından bahsedeceğiz. Hem de öyle bir anatomi ki eşi benzeri olmayan renk renk bir türden. Vücudunuzun nasıl çalıştığını keşfetmek için, tepeden tırnağa röntgenden bakarcasına üç renkli lens ile insan vücudunun içine bakınabileceğiniz bir anatomi.

Anatomi gibi eğitim kitapları için illüstrasyon, son yıllarda yaratıcılık potansiyeline sahip bir araca dönüşüyor. Bu araca dönüşümle de birlikte, çizerler gibi yaratıcı insanlar böyle alanlarda tarzlarını deneyimleyebiliyorlar. Wide Eyed Edition’ın yayınladığı Illumanatomy de bu yöne kaymanın sonucunda ortaya çıkmış bir illustrasyon kitabı. Milano merkezli tasarım ikili Carnovsky, çocuklar için tasarladıkları anatomi kitabında insan vücudunu üç katmanlı olarak tasvir ediyor. Tasvir ettiği bu üç katmanı da üç renkle eşleştiriyor yani kırmızı, yeşil ve maviyle. Kitapla birlikte gelen bir dizi lensi kullanarak her bir renkle kodlanan çizimleri ayrı ayrı inceleyebiliyoruz. Mesela kırmızı lens vasıtasıyla iskeleti, yeşil lensle kasları ve maviyle de organlarıları tek başına görüp her bir görselin ayrıntılarıyla ilgili detayları öğrenebiliriz. Carnovsky, ilk kez 2010’da RGBwallpaper serisi ile denediği, farklı ışık altında farklı görüntüler ortaya çıkaran, ona bilinirlik getirmiş bir teknik kullanıyor.

Sanatçının Gözünden Biyoloji

Milanolu tasarım ikilisi Carnovsky, tarihi anatomi çizimlerinden her zaman etkilendiğini söylüyor. Anatomik ve estetik olarak görseller doğru olsa da korkutucu olmaması için epey çaba sark etmişler. Hedef kitleleri çocuk ve çocuklara anatomiyi sevdirmeyi çabaladıkları için de bu en önemsedikleri detay olmuş. Eğitim kısmı estetik olmasından daha baskın olduğu için, bu dengeyi filmler ve çizgi romanlarda kullanılan dramatik açılar ve çerçevelerle kurmuşlar. İkili ayrıca, bazen gerçekten ölçekten daha büyük ayrıntılar kullanmış ve sayfalara birbirleriyle etkileşime giren karakterlermiş gibi duracak figürler yerleştirmiş.

Kitabın ayrıca doğadaki bitki ve hayvanları incelediği bir başka versiyonu da var. O da Illuminature. Orada da İtalyan ikili, dünyanın farklı yerlerindeki var olan bitki ve hayvanları RGB tekniğiyle resmediyorlar.

Görsel: Carnovsky