Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tamamen Doğal Kontrplaktan Maket Kitleri

Tamamen Doğal Kontrplaktan Maket Kitleri

EWA, maket severlerin çok hoşuna gidecek, doğal malzemelerle üretilmiş, gerçekçi maket kitleri sunuyor.

Oyuncaklar sadece çocuklar için değil tabii. Büyük çocuklara göre de oyuncak çok. Bunlardan biri de Kickstarter’daki kampanyasının son haftasına giren EWA. EWA, karmaşık maketler yapmayı sevenler için doğal kontrplaktan bir mekanik maket kiti. Hem yapması eğlenceli, hem de şık görünümlü.

Belarus’ta yeni kurulan ve mekanik ahşap oyuncaklar üzerine yoğunlaşan bir firmanın ürettiği EWA maketler, mühendisler tarafından uzun süreli oyun düşünülerek tasarlanmış. Huş ağacından üretilmiş yüksek kalite kontrplak malzeme (FSC, CARB P2), oldukça sağlam. İç içe geçen kısımlarda ise ahşap kilit sistemi kullanılmış. Yani 3 (ya da 30) yaşındaki bir çocuk üzerine basarsa kırılmıyor, dağılmıyor. Üstelik,  kullanılan tüm malzemeler doğal olduğundan sağlığa zararlı bir içeriği yok.

14 yaş üstü için yaratılan EWA; farklı seviyelere ya da yaş gruplarına yönelik farklı zorlukta kitler sunuyor. Kitler 50’den 700 parçaya kadar gidebiliyor. Herhangi bir araç gerektirmeden parçalar birleştirilerek maket tamamlanıyor. Maket yapmaya yeni başlayanlar daha kolay kitleri, usta maketçiler ise en çok parçalıları tercih edebiliyor. Böylece EWA, ergenlik çağındaki çocuklar için de güzel bir hobi fırsatı sağlıyor. Ayrıca ailelerin beraber zaman geçirebileceği iyi bir oyuncak alternatifi.

Hareketli Ya Da Hareketsiz Mekanik Araçlar

Şu anda EWA’da mancınık, antik otomobil, tank, kamyon gibi kitler bulunuyor. Bunlar ayrıca gruplanarak “Ortaçağ araçları” veya “Tanklar” gibi paketler olarak da satılıyor. Hepsi boyasızken bile son derece gerçekçi ve estetik görünüyor. Ancak eserini boyamak isteyenler için boya seçeneği de  sunuluyor. Bunun yanı sıra Kickstarter kampanyasıyla birlikte ürün gamına nefis bir planetaryum da eklenmiş. Ayrıca aynı mantıkta “Twisters” isimli dönen bir stres oyuncağı da hediye olarak sunuluyor.

EWA’da hareketli kitler de var. Bunlar gücünü kauçuk lastikle çalıştırılan motor sistemlerinden alıyor. Kurarak harekete geçirilebiliyor. Böylece kamyonunuz ilerleyebiliyor, mancınık bir şeyler fırlatabiliyor, tank ateş edebiliyor, planetaryumda ise gezegenler hareket ediyor.

EWA, şu anda Doğu Avrupa’da birkaç yerde bulunabiliyor. Ancak hedefleri daha geniş ürün gamıyla daha geniş bir kitleye ulaşmak. Kickstarter’daki kampanyada hedef fonda ancak yarıya gelinebilmiş. Bir hafta içinde hedefe ulaşılır mı bilinmez ama kitler gerçekten çok hoş. Maketle uzaktan alakası olmayan ben bile şu planetaryuma göz koyduysam, belki ulaşırlar hedeflerine. Planlanan teslimat sene sonunda.

Görsel: Kickstarter