Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Odanız Camera Obscura’ya Dönüşsün

Odanız Camera Obscura’ya Dönüşsün

Bonfoton Camera Obscura Room Lens, dışarıdaki görüntüleri duvarlarınıza yansıtarak evinizde büyüleyici bir atmosfer yaratıyor.

Finlandiyalı fotoğrafçı Tommi Pirnes, Camera Obscura’ya tutkuyla merak sardığı dönemde dış dünyayı yaşam alanlarının içerisine taşıma fikriyle yakında ilgileniyormuş. Böylece kendisi ve eşi Annika, Bonfoton Camera Obscura Room Lens (Bonfoton Camera Obscura oda merceği) adlı merceği tasarlamışlar. Bu mercek bir bakıma Komorebi’nin akıllı telefon ve lazer projeksiyonla gerçekleştirdiği aydınlatma işini analog bir mercekle gerçekleştiriyor.

Odanızın karanlık, dışarısının ise aydınlık olması yeterli

Fotoğraf ve kameranın icadına yol açan buluşlardan biri olan Camera Obscura Latincede karanlık oda anlamına geliyor. Bonfoton’un oda merceği için de gereken tek şey odanızın karanlık olması. Gerisini fizik kuralları hallediyor.  Zaten dışarıdan gelen görüntüler evin içini hareket edebileceğiniz ölçüde aydınlatıyor. İğne deliği kamera teknolojisini taklit ederek çalışan sistem, odanıza adeta büyüleyici bir atmosfer katıyor. Dış dünyayı odanızın duvarlarına ve tavanına baş aşağı bir şekilde yansıtıyor. Örneğin otel odanıza yatağınıza uzanıp bahçedeki havuzun ya da ilerideki denizi gerçek zamanlı olarak tavanınızda izliyorsunuz. Gökyüzünden geçen bulutlar ve rüzgarla hafifçe sallanan ağaçlar odanıza konuk olup meditatif bir ortam yaratabiliyor. Veya eviniz caddeye bakıyorsa insanların koşuşturmacasını odanıza yansıtarak da farklı bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Merceğin görüntü yansıtabilmesi için dışarısının aydınlık olması gerekiyor ancak dışarıdaki ışığın düşük olduğu yağmurlu bir günde bile sorunsuzca görüntü yansıtabiliyor.

Bonfoton mercek, karartma perdeleriyle birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış ancak bu perdeleri takmakla uğraşmak istemeyenlere, pencerelerini alüminyum folyo ile kaplamaları önerilmiş.

Mercek, internet üzerinden 27 Euro fiyatla satılıyor ve dünyanın her yerinden sipariş verilebiliyor.

Görsel: Instagram