Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PlayStation Koluyla Gaza Gelen Nissan GT-R

PlayStation Koluyla Gaza Gelen Nissan GT-R

Nissan ve PlayStation ortaklığıyla doğan projede PlayStation 4 koluyla kontrol edilen Nissan GT-R, Silverstone pistinde tur attı.

Nissan ve PlayStation uzun yıllardır dijital olarak birlikteliğini sürdüren markalardan. PlayStation’ın imzası haline gelen oyunlardan Gran Turismo’yu kullanarak ikili 2008’den bu yana GT Academy isimli bir eğitim kampı düzenliyor. GT Academy’nin temel amacı Gran Turismo’da başarılı oyuncuları eğitime alarak bir çeşit yarışma mekanizmasından geçirdikten sonra gerçek yarışçılar yetiştirmek.

11 Ekim’de Nissan’ın yayınladığı video da GT Academy’yi ve sonuçlarını duyuracak nitelikteydi. Öyle ki, bir Nissan GT-R’ı PlayStation DualShock 4 ile kontrol edilebilecek şekilde modifiye ettiler ve ortaya Nissan GT-R/C (RC, uzaktan kontrolün kısaltmasıdır) çıktı. Direksiyona, daha doğrusu PlayStation kolunun başına 2011’de GT Academy’den mezun olmuş İngiliz pilot Jann Mardenborough geçti ve İngiltere’nin ünlü pistlerinden Silverstone’a çıktı.

Mardenborough, Nissan GT-R/C’yi pistin üzerinde uçan Robinson R44 Raven II model bir helikopterle takip ederek yönetti. En hızlı turunu 1:17.47 ile atan Mardenborough’nun ortalama hızı 122 km/s iken en yüksek hızı ise 210 km/s oldu.

Görsel: Nissan