Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kukla Müzisyenlerin Günlük Yaşamı

Kukla Müzisyenlerin Günlük Yaşamı

İngiliz müzisyen Rex Orange Country’nin yeni müzik videosu, izlerken yüzlerde yavru kedi görmüş bir ifade bırakıyor.

Stop-motion, sanıyorum animasyonun her zaman gündemdeki tekniklerinden olacak. Tekniğin getirdiği farklılıklar sizi gündüz düşlerine de sürükleyebilir. Ansızın bir video izleyip günün yoğun temposundan kaçabilirsiniz.

Belçikalı yönetmen Chris Ullens müzik videoları ve kısa animasyonlar çekiyor. Sanatçının birçok farklı müzisyen ve şarkıcı için yaptığı animasyon videolar mevcut. 2012 yılından beri işleriyle çokça ödül alıyor.

Referans Bir Oturma Odası Görselinden Meydana Gelen Video

Chris Ullens, Loving is Easy için saykodelik bir oturma odası fotoğrafını referans almış ve ortaya havada süzülürcesine akıcılıkta bir animasyon çıkmış. Yeni animasyonunu İngiliz müzisyen Rex Orange County’nin 70’lerdeki soul etkileri olan şarkısı Loving is Easy için çeken Chris Ullens, şarkının ve videonun uçarı bir hava yarattığını düşünüyor.

Animasyon, müzisyenlerin tanıtıldığı kısa bir jenerik ile açılıyor. Birlikte bir odada çalan müzisyen kuklalar, Loving is Easy animasyonunda ayrıca TV izliyorlar, dans ediyorlar, yani günü birlikte geçiriyorlar. Ama videonun ve şarkının sonunda Alex Benny’yi bırakıp gidiyor. Neyse ki Benny de bu durumu gayet sakin karşılıyor ve şarkı boyunca video aynı senkronlukta gidiyor. Şarkı ilerledikçe oda da canlanıyor ve odadaki nesneler ritme ayak uyduruyorlar. Müzisyenlerin birer minyatür kuklalarını yapan ekip, görüntünün ritme uyması için şarkının her bir ritmini bir kareyle eşlemiş. Ve her bir karede de ne kadar nota olduğunu listelemişler.

Londra merkezli animasyon stüdyosu Feed Me Light’la da birlikte karakterlerin göz kırpmaları ve ağız hareketlerini çalışan Chris Ullens, kariyerinde ilk kez senkronize performanslı stop-motion çalışmış.

Görsel: Red Orange Country