Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzen Fotoğraf Laboratuvarları

Yüzen Fotoğraf Laboratuvarları

Claudius Schulze ve Maciej Markowicz, [2BOATS] projesi kapsamında yüzen platformlarla çıktıkları turda fotoğraf sanatıyla ilgili araştırma yapıyor, yeni deneyimler ve iş birlikleri geliştiriyor.

Claudius Schulze ve Maciej Markowicz geçtiğimiz yıl [2BOATS] adlı proje için ilginç bir iş birliği başlattı. Proje kapsamında, Avrupa’daki akarsuları ve kanalları gezmek amacıyla çıktıkları seyahat, Hamburg’da başladı, fotoğraf fuarı Unseen Amsterdam’a ve Paris Photo’ya kadar uzanarak ilk bölümünü tamamladı. Fotoğraf sanatını geliştirmeyi amaçlayan projenin en ilginç yönü ise sanatçıların ulaşım aracı olarak kullandığı yüzen platformlar.

Fotoğraf sanatçıları için yeni iş birlikleri ve deneyimler

Claudius Schulze ve Maciej Markowicz, [2BOATS] için özel teknelerinde seyahat ediyorlar. Kendi başlarına bile birer fotoğraf nesnesi olan bu araçlar birbirinden farklı işlevlere sahip. Schulze’nin ev görünümündeki el yapımı teknesinde bir disko topu ve hamak göze çarpıyor. Bu tekne, yaratıcı atölyeler ve toplantılar için kullanılıyor, Markowicz’in teknesi ise yüzen bir camera obscura.

Hedef Hamburg Fotoğraf Trienali

İkili seyahatleri sırasında; çevre, kent yaşamı ve fotoğrafçılık konularında araştırma yapmayı, yeni perspektifler ve deneyimler kazanmayı hedefliyor. Baharı Berlin’de geçiren sanatçılar aylar yolculuklarını, 7 Haziran 2018’de başlayacak Hamburg Fotoğraf Trienali ile noktalamayı planlıyor. Şimdiye kadarki yolcuklarını trienal için bir ön çalışma olarak nitelendiriyorlar. Bu seyahatin organizatörü ise Übermut Project. Übermut, yaratıcı isimleri Berlin ve Hamburg’u kapsayan bir yıllık dünya turlarına çıkarıyor. Übermut Project her sanatçıda bulunduğuna inandığı özgürlük, iş birliği ve cesaret temalarıyla değer yaratmayı; sanatçıların uluslararası çapta yeni iş birlikleri geliştirmesini ve böylece Almanya’daki yaratıcı sektöre hareket getirmeyi hedefliyor.

Morgen ist die #Jungfernfahrt. #daumendrücken #EroberungdesUnwahrscheinlichen

A post shared by Claudius Schulze (@claudiusschulze) on

Görsel: Instagram.com/claudiusschulze