Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğal Aksesuarlarla Manzaranın İçinde Kamufle Olmak

Doğal Aksesuarlarla Manzaranın İçinde Kamufle Olmak

Karoline Hjorth ve Riitta Ikonen'in "Eyes as Big as Plates" isimli projesi, son sürat devam ediyor.

Fotoğraf projesi Eyes as Big as Plates, farklı mesleklere ve farklı geçmişlere sahip insanların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Zoologlar, akademisyenler, kütüphaneciler, balıkçılar, çobanlar, operacılar, sanatçılar ve daha nice farklı profillere sahip insan bu proje için modellik yapıyor. Her biri, kendi yaşadıkları çevrenin manzarasına uyumlu organik malzemelerden yapılmış heykelsi aksesuarlar takıyorlar.

Farklı portreler, farklı çevreler

2011 yılında Norveçli-Fin sanatçı ikilisi Karoline Hjorth ve Riitta Ikonen tarafından başlatılan Eyes as Big as Plates projesi, insanların doğada nasıl var olduğunu keşfetmeleri fikrine dayanıyor. Proje; çevrede bulunan nesnelerle yapılmış yaratıcı giysilerle/aksesuarlara belli ölçüde kamufle olmuş, yalnız figürlerin portrelerinden oluşuyor. Her portrelerin ortaya çıkması için, öncesinde projenin teması ile ilgili bir sohbet gerçekleştiriliyor. Ayrıca uygun yeri ve kıyafeti bulmak için planlama yapılıyor.

Karoline Hjorth ve Riitta Ikonen, yakında çıkacak bir kitapta düzinelerce fotoğraf derlemiş. Bu kitap, projenin 10 yılı doldurması dolayısıyla bir kutlama niteliğinde olacak. Tükenmiş ilk cildinin devamı niteliğindeki Eyes as Big as Plates 2; 52 yeni portreden, sohbetlerden ve seyahat notlarından oluşuyor. Kitap şu anda proje sitesinde ön siparişe açılmış durumda.

Eyes as Big as Plates Eyes as Big as Plates Eyes as Big as Plates

Görsel: Instagram