Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virüsleri ve Bakterileri Sanat Eseri Gibi Ölümsüzleştirmek

Virüsleri ve Bakterileri Sanat Eseri Gibi Ölümsüzleştirmek

The Microcosm in Glass projesi, mikroorganizmalara farklı bir gözle bakarak onları doğanın ürettiği bir sanat eseri olarak ele alıyor.

Mikroorganizmalar sanat, tasarım ve bilimi buluşturan pek çok projeye ilham veriyor. Craig Ward’ın New York metrosundaki bakterileri çekerek ürettiği fotoğraf serisi, bilim iletişimcisi Sally Warring’şn New York’un mikroskobik yaşamına dair belgesel niteliğindeki Pondlife projesi, bakterilerle yaratılan tipografi, bakterilerle tasarlanan sürdürülebilir aydınlatma projesi Glowee ve terledikçe insanı serinleten bakterili spor giysi projesi bioLogic bunun en ilginç örnekleriydi. Şimdi ise virüslere, bakterilere ve hücrelere sanat eseri gibi yaklaşan The Microcosm in Glass adlı bir başka çalışma var karşımızda.

Tüm dünyanın virüsleri öldürmeye şartlandığı şu günlerde The Microcosm in Glass tam anlamıyla ters köşe yapıyor. Sağlığımızın ve yaşamlarımızın düşmanı olan bu organizmaların da doğanın bir parçası olduğunun altını çiziyor. Kendi perspektifimizin dışına çıkıp biraz da büyük resme bakmayı hatırlatıyor. Bunu da lazerle yüksek kalitede kristal cam içinde kazınmış mikroorganizma görüntüleriyle yapıyor. Proje dahilinde insan hücrelerinin, coronavirus ve salmonella gibi pek çok mikroorganizmanın lazer kazıma heykeli yapılmış. Parçalar, hafif bir aydınlatma da içeriyor.

The Microcosm in Glass, Kickstarter’da 2 saat içinde hedefini tutturdu

Cam küp içindeki organizmalar, gerçek organizmaların belli ölçekte büyütülmüş versiyonları. Bilimsel olarak tamamen aslına uygunlar. Lazer kazımayla yaratılmış şekiller olduklarından cam küplere dokunmak %100 güvenli. Proje alışılmış dekorasyon ve sanat biçimlerinin dışında farklı bir şeyler arayan insanların oldukça ilgisini çekiyor. Öyle ki Kickstarter kampanyasında 2 saat içinde hedeflediği desteği toplamış ve kampanyanın bitmesine daha 21 gün varken hedefinin 10 katına doğru hızla yaklaşıyor. Koleksiyonda yer alan her mikroorganizma bir masa süsü olmanın ötesinde eğitim amaçlı gerçek bir bilimsel model olarak da kullanılabilecek.

The Microcosm in Glass, Alman mühendislik öğrencisi Clemens Steffin’in imzasını taşıyor. Steffin’in hedefi bilimsel doğruluğa sahip şık dekorasyon ve eğitim objeleri üreterek bilim ve sanat arasında bağlantı kurmak.

View this post on Instagram

Neurons are nervous system cells and are responsible for communicating with other cells via specialized connections called synapses. Your neurons are responsible for feelings like pain, and neuron-related disorders are amongst some of the most challenging conditions for modern science to fix. The most well-known of these is perhaps ALS, which involves the progressive degeneration of neurons over time. Fun fact: A single neuron cell can grow up to several meters in length! . . . . #microbiology #microscopy #science #glassart #giftideas #microscopyphotos #sciencephotos #microorganisms #microcosm #lifescience #nature #biology #modernart #uniquegifts #uniqueart #decoration #cells #medicine #neurons #unique #gift #scienceiscool #grunge #glasssculpture #sculpture #creepy #brain

A post shared by CinkS labs (@cinkslabs) on

View this post on Instagram

In general over 50% of the world's population has H.pylori in the upper gastrointestinal tract with it beeing more common in developing countries. In all events an H.pylori infection is usually asymptomatic, but is also associated with gastritis or gastric ulcers. The bacteria adepted to survive the highly acidic environment of the stomach by burrowing into the muccus lining and producing large amount of urease. . Wanna learn more about microorganisms? Visit the link in my bio! . . . . #hpylori #bacteria #decoration #microbiology #microscopy #science #glassart #giftideas #microscopyphotos #sciencephotos #microorganisms #microcosm #lifescience #nature #biology #modernart #uniquegifts #uniqueart #uniqueproducts #scienceiscool #scienceart #uniquestyle #knowledgeispower #immunology #sciencefacts #biologyfacts

A post shared by CinkS labs (@cinkslabs) on

Görsel: Kickstarter