Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dizüstü Bilgisayar Şeklinde Taşınabilir Elektrikli Araç: Walkcar

Dizüstü Bilgisayar Şeklinde Taşınabilir Elektrikli Araç: Walkcar

Cocoa Motors tarafından geliştirilen, dizüstü bilgisayar boyutunda ve ağırlığındaki portatif araç Walkcar şehir içi ulaşımına alternatif getiriyor.

Elektrikli portatif ulaşım araçları şehir içi kullanımda yakın geleceğin en iddialı alternatifleri arasında yer alıyor. Elektrikli scooter’lar ve elektrikli bisikletler başı çeken alternatif şehir içi ulaşım araçları arasında yer alıyor. Ancak bu kategorideki her çeşidin kullanılmadığı zamanlarda taşınmasının kolay olduğu söylenemez. Hem gidonlu hem gidonsuz kullanılabilen katlanır iki tekerlekli UrmO ve katlandığı zaman ön takımı ile taban kısmı bir bütün hale gelebilen Raven taşınması en kolay araçlar arasında yer alıyor.

Çantadan çıkar yola koyul

Japonya’da Cocoa Motors tarafından geliştirilen Walkcar ise taşınabilirlik konusunda yeni bir kapı açıyor. Elektrikli sürüş platformu olarak adlandırılabilecek Walkcar tarz olarak UrmO’ya benziyor. Ancak bilgisayar büyüklüğündeki boyutu ile bir çantaya bile rahatlıkla sığabiliyor.

İlk görünümü 2015 yılında paylaşılan Walkcar elektrikli aracın fiziksel görünümü o zamandan bu yana pek büyük değişikliğe uğramadı. Zamanın çoğu motorunu geliştirmek için harcandı. Walkcar için elektrikli tek teker (electric unicycle) ulaşım aracı ile elektrikli scooter karışımı bir araç diyebiliriz. Çalışma prensibi ve yönlendirmelerde ise hoverboard benzetmesi yapılabilir. Kullanıcılar ağırlıklarını ileri veya geri vererek hızlanıp yavaşlayabiliyor. Sağ ve sol yönlendirmeler için ağırlığını o yöne vermesi yetiyor.

Walkcar 16 km/s hıza kadar çıkabiliyor

Şekil olarak klasik dizüstü bir bilgisayara benzeyen ulaşım aracının ağırlığı da neredeyse klasik dizüstü bilgisayarlar kadar. Hafif karbon fiber gövdesi ve alüminyum çerçevesi sayesinde sadece 2,9 kilogram ağırlığındaki Walkcar 80 kiloya kadar olan sürücüleri rahatlıkla taşıyabiliyor. Dört tekerlekli aracın ön tekerleri motor görevi görüyor. İki farklı modu olan elektrikli araç spor modunda 16 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Tek pil süresi boyunca 5 kilometre yol yapmanın mümkün olduğu söyleniyor. Ekonomik seçenekte ise 10 km/s hıza çıkarken bu modda tek şarj ile 7 kilometreye kadar gidebileceği bildiriliyor.

Walkcar, 9 Haziran’da sadece Japonya’da satışa çıktı. Diğer ülkelerde satışları için henüz belli değil. Dört tekerlekli bilgisayar benzeri elektrikli aracın Japonya’daki ön satış fiyatı yaklaşık 1,800 dolar (198 000 yen) olarak açıklandı.

Görsel: YouTube, designboom