Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japon Farkıyla Çantanıza Atabileceğiniz Otomobil

Japon Farkıyla Çantanıza Atabileceğiniz Otomobil

Cocoa Motors dünyanın ilk çantaya atılabilecek kadar ufak taşıma aracını geliştirdi.

İçeriğe bakınca başlıktaki otomobil ifadesini garipseyenlere ortada bir yanlışlık olmadığını söylemeliyiz. Zira Cocoa Motors geliştirdiği WalkCar adlı ufak taşıma aracını “çantanızdaki otomobiliniz” şeklinde tanıtıyor. Aracı ilk göründüğünüzde otomobil kelimesiyle bağdaştırmak yerine “laptobumu çantamdan çıkartıp seyahat edebileceğimi hayal edebilir miydim” demeniz daha olası gibi. Ya da “vay be, kaykayların geldiği noktaya bak” demek.

Alüminyumdan yapılan aracın kaldırabileceği ağırlık ve götürebileceği mesafe kapasiteleri en başta şüphe uyandırabilse de, verilen bilgiye göre, araç bir saat içinde 10 km kadar hız yapabiliyor. İç mekan ve açık hava olarak iki versiyonunun bulunmasıyla ağırlığı 2-3 kg arasında değişiklik gösteren aracın, üç saat kadar şarj edildikten sonra götürebileceği mesafe 12 km’ye ulaşabiliyor.

Ekibiyle birlikte WalkCar’ı geliştiren 26 yaşındaki Kuniako Saito, WalkCar ile kendiliğinden dengesini kurabilen iki tekerlekli Segway ve Toyota’nın daha da scooter benzeri Winglet modeli gibi araçların gelişimine yeni bir yön verdiklerini belirtiyor. Bunun üzerine son zamanlarda verdiğimiz en heyecan verici haberin açık ara uçan kaykay olduğunu düşünebilirsiniz.

WalkCar için ön sipariş dönemi Ekim’de Kickstarter kampanyasının açılmasıyla başlayacak. Yaklaşık 100.000 Yen değerinde satılacak aracın teslimatı ise gelecek bahar ayında gerçekleşecek.

Görseller: YouTube