Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamp Severlerin Kendilerine Özgü Airbnb Kaynağı: Hipcamp

Kamp Severlerin Kendilerine Özgü Airbnb Kaynağı: Hipcamp

Hipcamp kamp severler için hazine değerindeki sağladığı kaynak ve rezervasyon sistemiyle dikkat çekiyor.

ABD’de doğaya karışmak isteyenler için en can alıcı sorunlarından biri olarak ulusal parklara rezervasyon yaptırma süreci gösteriliyor. Gidilecek parka ulaşım bir şekilde çözülürken kamp yapılacak yerin rezervasyonu için aylarca beklemek ABD sınırları içinde kamp yapanlar için büyük bir dert. Kamp severlerin ya da hayatında ilk kez bir kamp macerasına atılmak isteyenlerin işe nerden başlayacağını çözmek için sayısız sitede kendilerini kaybedeceği detayını da unutmamak gerek. Hipcamp ise rezervasyon sürecindeki hantallığa olabildiğince çözüm getirerek geri kalan sıkıntıları da en aza indiriyor.

ABD’nin 50 eyaletine hizmet veren Hipcamp, ilk olarak geçtiğimiz yıl 2 milyon dolar değerinde yatırım aldığında basında ilgi görmüştü. Öncelikle California eyaletinde hizmete başlayan Hipcamp; bir süreliğine doğaya kaçmak isteyenleri bekleyen detaylarla karmaşık planlama süreçlerini mümkün olduğunca basitleştirmeyi hedefliyor.

Çevrenizde veya gitmek istediğiniz yerde kamp yapabileceğiniz en yakın yeri öğrenip oradaki imkanlar doğrultusunda doğaya kaçışınızı daha programlı şekilde yapabilirsiniz. Aklınızdan geçen parktaki hava durumu, parkın bulunduğunuz yerden uzaklığı gibi temel bilgiler dışında daha özel detayları da Hipcamp’ten öğrenebilirsiniz. Örneğin, kamp yapabileceğiniz parkların hangisinde veya neresinde böcek ilacınıza sarılacağınızı, hangisine evcil hayvanınızı da götürebileceğinizi, piknik masası ve içme suyu gibi daha temel imkanların olup olmadığına dair değerli detayları öğrenebilirsiniz. Buna gitmek istediğiniz yerin coğrafi özellikleri (okyanus, göl, çöl, orman vb.) ve yapmak istediğiniz açık hava etkinliklerinin (bisiklet sürmek, sörf yapmak, balık tutmak vb.) türüne göre seçenekleri değerlendirmek de dahil. Kampçılar da gittikleri parklara dair görüntüleri ve verecekleri tüyoları HipCamp’te paylaşabiliyor.

Parkların bir kısmı için platformu üzerinden anlık rezervasyon imkanı vermesiyse en başta belirttiğimiz sorunu önemli ölçüde çözebildiğini gösteriyor. Geri kalan parkların da ne şekilde rezervasyon işlemini hallettiği hakkında bilgilendiriyor.

Görseller: Hipcamp, Bigumigu