Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamp Alanına Dönüşen Açıkhava Sergisi

Kamp Alanına Dönüşen Açıkhava Sergisi

UrbanCampsiteAmsterdam, aynı zamanda içlerinde konaklayabileceğiniz sanat eserlerinin bir araya geldiği bir açıkhava sergisi.

UrbanCampsiteAmsterdam’ın Centrumeiland’te kurduğu kamp alanı, aslında 14 farklı sanat eserinden oluşan bir açıkhava sergisi. Bu ilginç projenin heyecan veren özelliği; alandaki enteresan sanat eserlerini görmekle kalmayıp, gece içlerinde konaklayabilmeniz.

Ağustos sonuna kadar devam edecek olan bu geçici kamp alanı, Amsterdam’da kullanılmayan bir alana kurulmuş. Projenin amacı ise; insanların modern sanatla aralarındaki sınırları kaldırarak iletişim kurmalarını sağlamak. Serginin odak noktası ise algı ve algının dönüşümü.

Tasarımcı, mimar ve sanatçıların birlikte gerçekleştirdiği eserler sanat ve konaklamayı bir arada sunuyor. Bazılarında geri dönüştürülmüş malzemeler yatak odalarına dönüşürken, bazılarında obje ve etrafındakilere farklı boyutlar katılarak aralarındaki etkileşime odaklanılmış. Eserler, kullanılmayanı kullanılır, anlamsızı anlamlı kılıyor.

Hem sanat hem konaklama alanındaki yerleştirmeleri UrbanCampsiteAmsterdam’ın web sitesinden görebilir, bu ay sonuna kadar sürecek projeye Airbnb üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Görsel; Anouska Rickard