Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Raketlere Elektronik Portreler

Eski Raketlere Elektronik Portreler

Leonardo Ulian, dijital cihazlardan topladığı parçaları eski tenis raketlerinin üzerine işleyerek neşeli portreler yaratıyor.

Güney Afrikalı tasarımcı Danielle Clough, antika değeri kazanmış eski raketlerin üzerine kanaviçe çiçekler işleyerek bu ileri dönüşüme oldukça açık olan araçlara yeniden hayat vermişti. Bu defa ise İngiliz sanatçı Leonardo Ulian’ın elektronik parçalar kullanarak raket üzerine işlediği portreler var karşımızda.

Teknolojik mandalaların ardından gelen teknolojik portreler

Londra merkezli sanatçı, buluntu raketlere buluntu dijital cihaz parçaları monte ettiği bu yeni seriye karantina döneminde başlamış. Metal parçalar, mikroçipler ve diğer nesnelerden oluşan elektronik düzenlemeler son derece modern soyut portrelere dönüşmüş sanatçının elinde. Instagram profilinde gezindiğinizde, bu serinin aslında uzun süredir devam ettiği teknolojik mandala serisinin bir uzantısı olduğunu görebiliyorsunuz.

İlk bakışta gelişigüzel soyut düzenlemeler gibi görünseler de içinizdeki pareidolia (nesnelerde insan yüzü görme eğilimi) canavarını serbest bıraktığınızda yüzleri rahatlıkla seçebilmeniz mümkün.

Leonardo Ulian’ın çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Leonardo Ulian Leonardo Ulian Leonardo Ulian Leonardo Ulian

Görsel: Instagram