Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Enerjili Yüzen Odalar

Güneş Enerjili Yüzen Odalar

Pierpaolo Lazzarini, deniz kenarında sürdürülebilir konaklama amacıyla "Pearlsuite" isimli yüzen yapılar tasarladı.

Karada olmasına alıştığımız bir şeyin yüzen versiyonunu hayal etmek dahi çok keyifli. Yüzen ev, ofis, çadır, fotoğraf laboratuvarı gibi pek çok ilginç yüzer yapı tasarımına yer vermiştik. Yenilikçi deniz taşıtları konseptleri koleksiyonunu sürekli genişleten Pierpaolo Lazzarini ise, deniz kenarı konaklama pazarında devrim yaratmak için tasarlanmış yüzer bir ünite olan Pearlsuite‘i tasarladı.

İtalyan mobilite markası Jet Capsule için tasarlanan Pearlsuite isimli yapılar, 7 m çapında. 22 m2’ye kadar iç alan ve yürünebilir bir dış güverte sunuyor. Konsept, hem mevcut hem de gelecekteki sahil beldelerine yönelik. Sıfır karbon ayak izi, sıfır altyapı ve çok düşük bir uygulama maliyetiyle oda sayılarını birkaç hafta içinde genişletme fırsatı sunuyor.

Pearsuite konsepti, kullanıcının tüm ihtiyaçları için tam donanıma sahip özelleştirilebilir birimler sunuyor. En üst düzey özelliklere sahip amiral gemisi versiyonundan plaj kulüplerine ayrılmış daha basit versiyona kadar, sahillere yeni bir niş getirmeyi amaçlıyor. Süitler çok hızlı bir şekilde monte edilecek şekilde tasarlanmış.

Pearsuite birimleri, A noktasından B noktasına 5 deniz mili hızla gidebiliyor

Birimler, en modern denizcilik teknikleri ile inşa edilecek. Uygulanan teknoloji, sürdürülebilirlik açısından da çok sayıda özelliğe ve olasılığa imkan tanıyor. Süitler ihtiyaç halinde bir elektrik motoruyla donatılabiliyor. Bu sayede kendilerini konumlandırabiliyorlar veya gelişmiş bir GPS konumlandırma sistemi ve otomatik pilot özelliklerine dayalı olarak A noktasından B noktasına 5 deniz mili hızla gidebiliyorlar.

Pearlsuite

Süitler %100 güneş enerjisiyle çalıştığından klima, aydınlatma, buzdolabı ve diğer cihazlar için gerekli tüm enerjiyi kendi kendine üretebiliyor. Bu arada, gövdedeki mevcut depolama, ek güç kaynakları ve sistemleri ekleme imkanı da sunuyor. Süitler, enerji üretmek için jiroskop stabilizatör sistemi veya yakıt hücreli hidrojen jeneratörü ile donatılabiliyor ve yağmurlu günlerde bile işlevsellik sağlıyor.

Kitlesel turizm ne kadar sürdürülebilir olabilir?

Bu süitler ne kadar keyifli ve sürdürülebilir olsa da yine de kitlesel turizmin bir parçası olmadan önce bir durup düşünmekte fayda var bence. Bir turist olmaktansa gezgin olarak seyahat etmenin çok daha keyifli ve sürdürülebilir yanları var. Kitlesel turizmin doğaya ne kadar zarar verdiğini ve bazı turistik bölgelerde buna karşılık ne kadar sıkı önlemler alınmaya başladığını konuşmakta da fayda var. Örneğin Palau’da, kitlesel turizm karşısında ülkenin doğal güzelliklerini korumak amacıyla turistlerin ülkeye girerken imzalamak zorunda oldukları bir çevre anlaşması ile bu soruna dikkat çekilmişti. Sürdürülebilir turizme odaklanan Tao Guides ise endemik canlılarla dolu doğal alanları turistlerden korumak için bu bölgelere internet üzerinden olumsuz yorumlar yaparak turistleri caydırmıştı.

Pearlsuite

Görsel: Pierpaolo Lazzarini