Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yumuşak Kıvrımlı ve Baloncuklu Tipografi

Yumuşak Kıvrımlı ve Baloncuklu Tipografi

Tasarımcı Daniel Escudeiro’nun 36 Days of Type için hazırladığı deneysel çalışması kendi içinde minik sürprizleri de barındıran 3 boyutlu harfleri ve rakamları içeriyor.

Grafik tasarımcı Rafa Goicoechea ve Nina Sans’ın kişisel projesi olarak başlayan 36 Days of Type projesinde bugüne kadar pek çok yaratıcı işe şahit olduk. grafik tasarımcıların, çizerlerin, tipografi tasarımcılarının kendisine meydan okuduğu bu maraton; Ukiyo-e kültüründen ilham alan tipografiden nakış tekniğine, çiçeklerin ön planda olduğu bir alfabeden kinetik tipografilere kadar hem tekniği hem de tasarımsal yaklaşımlarıyla diğer sanatçılara da ilham olacak eserlerin ortaya çıkmasına ön ayak oluyor.

Daniel Escudeiro’nun 3 boyutlu kinetik tipografisi

Tasarımcı ve yaratıcı yönetmen Daniel Escudeiro’nun 36 Days of Type maratonu için hazırladığı 3B alfabe de bu örneklerin arasına girecek güzellikte bir iş.

Markalara sunduğu yaratıcı projeler, konseptler, imaj çalışmaları, kurumsal kimlik ve tipografilerin yanı sıra D&AD ve Latin American Design Award gibi küresel ve bölgesel yaratıcılık yarışmalarında da konuşmacı ve jüri olarak yer almış bir isim. 36 Days of Type projesi için 36 gün boyunca her gün bir harf ve ardından rakamları tamamlayan sanatçı, bu yılki maratonun göze hoş gelen tasarımları arasında yerini alıyor.

Alfabe, kinetik ve statik 3B harflerden oluşuyor. 3B yapının sağladığı kıvrımlar, gölgeler Daniel Escudeiro’nun yaratıcı bakış açısıyla birleşince her harfte ortaya beklenmedik küçük sürprizler de çıkıyor.

Marşmelovun dokusuna ve pofudukluğuna sahip bir L harfi, yoyoyu andıran H harfi, bal kavanozunu andıran Q, merdiven basamaklarına sahip E, deniz kolluğuna benzeyen P, X ve 5 seri içinde en çok dikkat çeken tasarımlar arasında.

ABD’li tipograf Edward Benguiat tarafından tasarlanan ikonik New York Times logosundan ilham alan T harfine de ayrı bir parantez açmak gerek. New York Times dışında Playboy, Esquire, Ford, Sports Illustrated ve Tiffany gibi çeşitli markalar için çalışan Benguiat’nun tarzına yeteneğine hayran olan Daniel Escudeiro, T harfi için ondan ilham alıyor ve aynı zamanda 2020 yılında vefat eden tipografi sanatçısını anıyor.

Bu tasarım, geçtiğimiz yılki serinin ardından Daniel Escudeiro’nun maratona ikinci katılışı. Behance sayfasında tasarımcının 36 Days of Type için hazırladığı ilk işi de görebilirsiniz. Instagram hesabından da tasarımların farklı açılardan görünümüne ulaşabilir, her harfin hikayesini, kişisel bakış açısıyla tasarımcıda uyandırdığı hisleri okuyabilirsiniz.

 Görsel: Instagram, Behance