Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Punk Tipografi

Punk Tipografi

Prateek Vatash, bu yılki 36 Days of Type maratonuna punk estetiğini canlı renklerle yorumladığı tipografi animasyonlarıyla katıldı.

36 Days of Type maratonu her yıl grafik tasarımcılar, çizerler ve tipografi tasarımcıları başta olmak üzere yaratıcı insanlara açık çağrı yaparak onları 36 günlük bir öz disiplin etkinliğine davet ediyor. Bu çevrim içi etkinlik sayesinde; çiçekli alfabe, nakışla yaratılan tipografiler, ukiyo-e’den ilham alan tipografiler, çizgi film karakteri ve elektronik cihaz şeklindeki harfler gibi pek çok harika proje doğdu. Şimdi de Prateek Vatash’ın hareketli harfleri var sırada.

Punk ve grunge etkileri taşıyan dinamik harfler

Prateek Vatash, Hindistan’ın Bangalore kentinde çalışmalarını sürdüren bir grafik tasarımcı. Kendisinin 36 Days of Type etkinliğiyle özel bir bağı var. Hatta 2017’de maratonun grafik kategorisinde gümüş ödüle layık görülmüş. Tasarımcı, etkinlik hakkında şunları söylüyor: “2016 yılında ilk katıldığımdan beri, bir stil keşfettiğim ve sürekli olarak yaratmak için kendime meydan okuduğum yıllık bir ritüel haline geldi.”


Vatash, müzikten ve video oyunlarından ilham alıyor. Animasyon becerilerini geliştirmek söz konusu olduğunda yorulmak bilmiyor. Ayrıca punk ve grunge estetiğini kullanmanın yeni yollarını bulmak onu motive ediyor.

Yeni teknikler denemek onun tutkusu haline gelmiş. “Meydan okuma/zorluk, işleri benim için daha heyecan verici kılıyor. Öğrenme sürecinden geçmek ve işimin iyi yönde bir değişim geçirdiğini görmek her zaman harika bir duygu.” diyor.

Görsel: Instagram