Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benhür Uygur’un Harf Tasarımları

Benhür Uygur’un Harf Tasarımları

Oyun sanatçısı ve illüstratör Benhür Uygur, beden parçalarını deforme ederek ya da harflere benzer pozisyonlarda çizerek deneysel bir proje hazırladı.

Tasarımcıların en sık kendilerini sınadıkları alanlardan biri tipografi, font, alfabe ve harf tasarımı projeleri. 36 Days of Type isimli küresel tasarım maratonunun bu kadar popüler olması da bununla bağlantılı olabilir. Tasarımcı Jazlyn Fung’un kendi göbeğinden ilham alarak yarattığı beden olumlama manifestosu Happy Fat Font en dikkat çekici örneklerden biriydi. Punk tipografi animasyonları, çiçekli alfabenakışla yaratılan tipografilerukiyo-e’den ilham alan tipografilerçizgi film karakteri ve elektronik cihaz şeklindeki harfler gibi pek çok harika projeye de şahit olduk. Şimdi ise Benhür Uygur’un Letters’ı var sırada.

Yarı insan ya da yarı hayvan harfler

Benhür Uygur’un harfleri genellikle insan ya da hayvan bedeninden türetilmiş biçimlere sahip. Hatta yarı insan ya da yarı hayvan harfler olarak nitelendirebiliriz onları. Arada Pinokyo gibi istisna ilham kaynakları da mevcut. Deformasyona uğrayan, kimi zaman karikatürize olan beden parçaları, harfleri meydana getiriyor. Sanatçının projeye, elle çizim ve Photoshop kullanarak başladığı, son dönemde ise Wacom ve Procreate ile çalıştığı görülüyor.

Paylaşımlarındaki tarihleri incelediğinizde, Benhür Uygur’un bu seriye pandeminin ilk zamanlarında bir 36 Days of Type projesi olarak başladığını görebiliyorsunuz. Yakın zamandaki paylaşımlarında ise, o günlerde tamamlayamadığı alfabeyi tamamlamak üzere yeniden harekete geçtiği görülüyor.

Benhür kariyerini oyun sanatçısı (game artist) olarak İstanbul merkezli mobil oyun şirketi Ace Games’de sürdürüyor. Kendisi aynı zamanda bir illüstratör. Yeni çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram