Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizgi Film Alfabesi

Çizgi Film Alfabesi

Tadeo Soriano, 36 Days of Type maratonu için hazırladığı "Retro Cartoons" serisinde çizgi film karakterlerini 3 boyutlu harflere dönüştürdü.

Grafik tasarımcılar, tipografi tasarımcıları, çizerler ve sanatçılar her yıl 36 Days of Type maratonuyla birbirinden güzel işler ortaya koyuyor. En son Jose Arias’ın tüylü canavarlardan oluşan Monster adlı tipografi maratonun en dikkat çeken işlerinden olmuştu. Onun öncesinde Daniel Maarleveld’in kinetik tipografileri, Vinicius Araújo’nun elektronik tipografileri, Jordan Coelho’nun GIF alfabesi ve Ben Huynh’ın 36 Days of Type işlerinden derlediği seçki videosu da bu maratondan radarımıza takılan projelerden olmuştu. Şimdi yine bu maraton sırasında ortaya çıkan Retro Cartoons adlı şirin mi şirin bir proje var sırada.

Tadeo Soriano, en sevdiği çizgi film karakterlerinden Retro Cartoons serisini yarattı

Perulu illüstratör ve karakter tasarımcısı Tadeo Soriano, Retro Cartoons serisinde çocukluğundan bu yana en sevdiği çizgi film karakterlerini harflere dönüştürmüş. Cesur Korkak Köpek, Looney Tunes karakterleri, SüngerBob KareŞort ve daha niceleri serinin bir parçası. Karakterlerin isimlerinin baş harflerine göre onlara alfabede yer vermiş. Çocuklara ABC’lerini öğretirken çok yardımı olabilecek tasarımlar. Hatta pandemi sonrası depresif dönemlerden geçen biz yetişkinler için bile böylesi neşeli bir alfabe iç açıcı.

Bu tür temalı alfabeler ilginizi çekiyorsa; ağaç alfabesine, modern sanat alfabesine ve Wes Anderson alfabesine de göz atmanızı öneririm. Ayrıca çocuklar için tasarlanan COVID-19 alfabesini ve rock alfabesini de anmadan geçemeyeceğim.

Tadeo Soriano bu 3 boyutlu seriyi yaratırken Cinema 4D ve Zbrush kullanmış. Yeni projelerini Behance profili, Facebook sayfası, Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram