Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“36 Days of Type” Maratonunun Yerinde Duramayan Harfleri

“36 Days of Type” Maratonunun Yerinde Duramayan Harfleri

Tasarımcı Ben Huynh'ın "36 Days of Type" seçki videosu bizi a'dan z'ye bir maceraya çağırıyor.

Her yıl grafik tasarımcılara, çizerlere, tipografi tasarımcılarına ve sanatçılarına 36 Days of Type‘tan açık çağrı yapılıyor. Bu açık çağrıda 36 günlük bir maratona davet edilen kişilerden 36 gün boyunca tipografik çalışmalar yapmaları bekleniyor. Tasarımcılar, sanatçılar ve çizerler kendi tarzlarındaki alfabelerini günbegün paylaşıyorlar. Biz de bu maratonda gözümüze takılan bazı tasarımcıların maratonunu sizlerle paylaşmıştık. Jordan Coelho’nun GIF alfabesi ve Vinicius Araújo’nun markalı alfabesi gayet hoştu. Şimdi de maratonun sonuna gelindi ve katılımcıların işlerinden karma bir video yapıldı.

Açılan Kapanan E’ler, Merdiven A’lar

Tasarımcı Ben Huynh‘un animasyona taşıdığı harfler gerçekten insanı çok cezbediyor. Belki günlük hayatımızda bu harfleri kullanmak bizler için zor olabilirdi çünkü bu alfabelerle bir çocuğun yazmayı öğrendiğini hayal etmek komik ve zor.

Videoda Memphis tarzı ofis malzemeleri gibi, modern mobilyalar ya da soyut neon ışıklar gibi görünen harfleri görebiliyoruz. Ayrıca Gym and Swim‘in Sunshine şarkısı da kolaj alfabe videosu için gayet eğlenceli bir hava yaratıyor. Şarkının ritmine ayak uyduran harfler kendini A’dan Z’ye izletiyor.

Bu senenin 36 Days of Type’ı yakın zamanlarda sona erdi. Seçilen tüm alfabeleri maratonun Instagram hesabından inceleyebilirsiniz ama. Ayrıca bu video dışında Huynh’ın da diğer alfabetik videolarını Instagram ve Vimeo’sundan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo