Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
36 Days of Type 2020’nin Tüylü Canavarları

36 Days of Type 2020’nin Tüylü Canavarları

Jose Arias, 36 Days of Type için tüylü canavarlardan oluşan Monster adlı bir tipografi projesi hazırladı.

36 Days of Type, her yıl grafik tasarımcılara, çizerlere, tipografi tasarımcılarına ve sanatçılarına açık çağrı yapıyor. 36 günlük bir maratona davet edilen yaratıcı topluluklardan, bu süre boyunca tipografik çalışmalar yapmaları bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda Daniel Maarleveld’in kinetik tipografileri, Vinicius Araújo’nun 36days Electronics tipografileri, Jordan Coelho’nun GIF alfabesi ve Ben Huynh’ın 36 Days of Type işlerinden derlediği seçki videosu da bu maratondan radarımıza takılan projelerden olmuştu. Bu yıl 2 Mart-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen dijital etkinliğin dikkat çekenlerinden biri Monster projesiyle Jose Arias oldu.

Tüylü alfabe: Monster

36 Days of Type’a katılan sanatçıların amacı genellikle kendilerini zayıf oldukları konularda meydan okumak ve kendilerini geliştirmek oluyor. Peru’nun Lima şehrinde çalışmalarını sürdüren grafik tasarımcı ve illüstratör Jose Arias da Monster serisiyle Cinema 4D’de tüylü doku tasarlama konusunda kendini geliştirmeyi amaçlamış. Tasarladığı pofuduk canavarlara baktığınızda da bu öğrenme sürecini en iyi şekilde gerçekleştirdiğini görüyorsunuz.

Her biri alfabenin bir harfi olacak şekilde tasarlanan rengarenk canavarlar; kendilerine özgü saç modelleri ya da altın taç, kulaklık, atkı gibi aksesuarlarıyla hedeflenen harfe daha çok benzetilmiş. Bir harf olmalarına yardım eden bir başka unsur da duruşları. Kimisi zıplayarak kimisi tek bacağını kenara uzatarak kimisi de profilden poz vererek harf olmuş.

Jose Arias’ın çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance