Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pejac Herkesi Pencerelere Manzarayla İlişkili Figürler Çizmeye Davet Ediyor

Pejac Herkesi Pencerelere Manzarayla İlişkili Figürler Çizmeye Davet Ediyor

Pejac, karantina döneminde evinin pencerelerini tuval gibi kullandığı projesiyle herkesi kendi pencerelerine minyatür figürler çizmeye davet ediyor.

İspanyol sokak sanatçısı Pejac; gündeme, çevreye ve toplumsal konulara duyarlı bir isim. Her çalışmasında farklı malzemeler ve yeni teknikler denemeyi de seviyor. Örneğin terk edilmiş bir binaya kırık camlarla çizdiği figürler Pejac’ın yaratıcılığını ortaya koyan nefis bir çalışmaydı. Mülteci kampındaki duvarlara, dökülmüş sıva ve leke görünümünde yaptığı çizimlerle de herkesi büyülemişti. New York sokaklarına uyguladığı ağaç çizimleriyle de doğa-insan ilişkisini kendine özgü bir estetikle ele almıştı. Pejac bu defa kendi evinin pencereleri üzerine yaptığı işlerle, evinden çıkmayan yaratıcı bünyeler için ilham kaynağı oluyor.

Evden çıkmadan yapılan sokak sanatı işleri

Sosyal izolasyon sürecini Madrid’deki evinde geçiren Pejac, camlara çizdiği minyatür figürleri arka plandaki manzaralarla ilişkilendirerek yeni işler yapmaya başladı. Sanatçı bu teknikle üretim yapmanın öte geçti ve küresel çapta yaratıcı bir hareket başlatmış oldu. Böylece insanlar kapalı kaldıkları iç mekanlardan kentsel alanlarla etkileşime girmenin yaratıcı yollarını buldular.

“Her zaman herkesin içinde gizli bir sanatçı olduğuna ve insanlara iyi bir neden verirseniz harika şeyler yapabildiklerine inandım. Bu tuhaf küresel karantina günlerinde yaratıcılığın kaygı ve can sıkıntısıyla savaşmak için en iyi terapilerden biri olabileceğine de inanıyorum.” diyor Pejac.

Sanatçı insanların yapım sürecini kavrayabilmeleri için basit kılavuzlar da paylaşıyor. Bu paylaşımlarda, sanatçının ilk önce koyu renkli kıyafetlerle istediği pozda kendi fotoğrafını çektiği görülüyor. Ardından bu fotoğraftaki silüeti bilgisayar ekranının üzerine koyduğu bir kağıda çizerek aktarıyor. Daha sonra çizimi kesiyor ve cama çizeceği figür için şablon olarak kullanıyor.

Proje kapsamında üretilen işleri #stayarthomepejac etiketinden, sanatçıyı ise Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram