Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Banksy Yeni Eserini Evinin Banyosuna Yaptı

Banksy Yeni Eserini Evinin Banyosuna Yaptı

COVID-19 salgını nedeniyle herkes gibi eve kapanan dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, sanatını da evine taşıdı.

Banksy dünyanın en ünlü sokak sanatçılarından biri ve bu konforun arkasına sığınmak yerine her yeni işiyle gerçek anlamda heyecan yaratmayı başarıyor. Sanatçı, son yıllarda özellikle sanat dinamikleriyle oynadığı işlerle büyük dikkat çekti. 2015’te British Museum’a yerleştirdiği sahte mağara resmini 2018’de bu müzede resmi eser olarak sergileyerek nefis bir hamle yaptı. Ardından yalnızca sanatseverleri ve kurumları değil sanatçıları da düşündüren bir başka işe daha imza attı. Sanatçının 2006 yılında yaptığı ikonik Kırmızı Balonlu Kız eseri, 2018’de İngiltere’de bir müzayedede 1,4 milyon dolara satıldı ancak eser bu satışın hemen ardından kendini imha etti. Geçtiğimiz yıl ise ismini çalmak isteyen bir şirkete karşı taktiksel bir hamle yaptı ve Londra’da Gross Domestic Product adlı bir mağaza açarak ses getirdi. Bu mağazada Banksy’nin yarattığı distopik sanat mekanlarından alışkın olduğumuz üzere medyayı, hükümetleri ve mülteci krizini ele alan sanat çalışmaları yer aldı.

Banksy: “Eşim evden çalışmamdan nefret ediyor”

Sanat söz konusu olduğunda COVID-19 salgınının özellikle sokak sanatçıları için kısıtlayıcı bir dönem olduğu gerçek. Bir başka dünyaca ünlü sokak sanatçısı Pejac, karantina döneminde evinin penceresine sokakla ilişki kuran figürler yerleştirerek bu engeli ilham verici bir unsur olarak kullandı. Banksy de yaratıcılığını iç mekana yöneltti ve evinin banyosunda yaptığı bir eserini paylaştı.

View this post on Instagram

. . My wife hates it when I work from home.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Banksy yeni çalışmasını “My wife hates it when I work from home” (Eşim evden çalışmamdan nefret ediyor) metniyle paylaştı. Eserde, Banksy’nin ikonik sıçan figürünün 10 farklı versiyonunu banyoyu alt üst ederken görüyoruz. Diş macunu, ayna, tuvalet kağıdı, klozet ve duvarlar yaramaz çocuk gibi oyun oynayan bu sıçanlardan nasibini almış. Sanatçının paylaşımı daha 24 saati doldurmadan, 2 milyona yakın beğeni almış durumda.

banksy banksy

Görsel: Instagram