Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wes Anderson Filmlerinden İlham Alan Harfler

Wes Anderson Filmlerinden İlham Alan Harfler

Mel Edwards, 36 Days of Type etkinliğine Wes Anderson filmlerinden ilham alan kağıttan harflerle katılıyor.

Her yıl grafik tasarımcılara, çizerlere, tipografi tasarımcılarına ve sanatçılarına açık çağrıyla seslenen 36 Days of Type, harika çalışmalar ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu çevrim içi etkinliğin sürdüğü 36 günlük maraton süresince, yaratıcı topluluklardan tipografik çalışmalar yapmaları bekleniyor. En son bu maratonda doğan çizgi film alfabesi, tüylü canavar alfabesi gibi harika işlere yer vermiştik. Şimdi ise her alandan yaratıcılara ilham veren Wes Anderson filmlerinden hareketle bu maratona katılan Mel Edwards imzalı çalışmalar var sırada.

Kağıttan el yapımı harfler

Accidentally Wes Anderson teması altında, kitaptan tutun da instagram paylaşımlarına kadar Wes Anderson filmlerinin benzersiz vizyonunu yansıtan birçok çalışma yapıldı. Manchester merkezli tasarımcı Mel Edwards’ın alfabesi de bu temaya dayanıyor. Filmlerdeki pastel renkli hiper stilize simetrik binalara dayanan harflerin tamamı tasarımcı tarafından kağıttan elle yapılmış. Hatta projede ilerlemeye başladıkça tasarımcı, canlı renkleri de renk paletine katmış.

Tasarımcı en son birkaç saat önce 11. çalışması olan “K” harfini yayınlamış. Bu harf, İspanya’nın Manzanera Calpe kentinde bulunan postmodern bir apartman kompleksi olan La Muralla Roja’ya dayanıyor. Mel Edwards minimalist modern mimariden çok süslü ve geleneksel binalara kadar her türlü yapıdan ilham almış.

Mel Edwards’ın yeni paylaşımlarını Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram