Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wes Anderson’ın Dünyasını Airbnb İle Deneyimleyin

Wes Anderson’ın Dünyasını Airbnb İle Deneyimleyin

Bir sinefilseniz ya da Tenenbaum evine pijama partiye gitmek istiyorsanız Airbnb’deki Wes Anderson temalı evi listenize eklemeyi unutmayın.

Wes Anderson, filmlerinde renkleri ve kostümleri ile o kadar enteresan dünyalar kurguluyor ki oyunlara, reklamlara, illustrasyonlara, kağıt dioramalara, posterlere sürekli ilham veriyor. Herhalde bu yüzyılda doğmuş en sıradışı insanlardan biri Wes Anderson. Kullandığı renkler ve çağdaş ama retro tarzıyla, o dünyaların bir parçası olmak istiyoruz. Hatta Reddit’te Accidental Wes Anderson diye hayatta karşımıza çıkan Wes Anderson yer ve karelerinin paylaşıldığı bir başlık bile var.

Wes Anderson’a Açık Bir Aşk Mektubu: Mr. Anderson’s House

Kanada Ontario’daki ev, eğer bir Wes Anderson fanıysanız tam size göre. Mr. Anderson’s House (Bay Anderson’un Evi) diye anılan evin her odası yönetmenin ikonik filmlerinden birini referans alarak döşenmiş.

Evine “Bay Anderson’ın Evi” adını veren Dayna Winter, ilk izlediği günden beri Tenenbaum ailesinin bir üyesi olmak istemiş. Dayna Winter 100 yaşındaki evini, Wes Anderson’a bir aşk mektubu ve sürekli gelişecek bir tasarım projesi olarak nitelendiriyor.

Evde dört kişi aynı anda konaklayabiliyor. Yani şimdiye kadar Wes Anderson’ın evlerinden birinde pijama partisine gitmek istiyorsanız artık dört arkadaş toplanıp bunu deneyimleyebilirsiniz. Wes Anderson hayranlarının hoşuna gidecek detayları barındırarak tasarlanan evin her köşesinden farklı bir görsel size göz kırpıyor.

İlk yatak odası, fanların çok sevdiği bir karaktere ithaf edilmiş; The Royal Tenenbaum’dan Margot’a. Odada girer girmez hayranları havaya zıplatacak bir detayla karşılanıyorsunuz. Dayna Winter, odaya kürk mantonun bir replikasını iliştirmiş. İkinci yatak odasıysa Moonrise Kingdom’ı selamlıyor ve bizleri orada yaz aşklarının sıcaklığına çağırıyor. Bill Murray keşke komşum olsa diye düşünüyorsanız, komşuluğu değil ama başka bir alternatifini size söyleyebiliriz. Belki Bill Murray yok ama onu size hatırlatacak Life Aquatic filmi gibi döşenmiş bir oturma odası var. Ve bu odada Steve Zissou’nun önünde fotoğraf çekilebileceğiniz bir portresi de var. Ev ayrıca Rushmore temalı bir çalışma odası ve Fantastic Mr. Fox temalı bir banyoya sahip.

Bay Anderson’un Evi’ni tutmayı düşünüyorsanız hızlı olmanız lazım. 2017 sonuna kadar olan rezervasyonlar hızlı bir şekilde doluyor. Geceliğinin de 186 dolar olduğunu dip not düşelim.

Görsel: Airbnb