Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakışla Tipografiyi Birleştirmek

Nakışla Tipografiyi Birleştirmek

Grafik tasarımcı Panna Eszenyi, bu yılki 36 Days of Type maratonunda nakıştan bir alfabe yarattı.

Nakış; grafik tasarım, mimari, fotoğraf ve resim gibi başka disiplinlerle birleştirildiğinde ortaya nefis işler çıkıyor. Evelin Kasikov’un tamamlanması yıllar süren el işi CMYK kataloğu, Charles Henry ve Elin Petronella çiftinin mimari nakışları, Artemis’in Polaroid manzaraları, Ira Pashkevych’in ikonik tabloları konu alan nakışlı yaka iğneleri bu anlamda unutulmaz örneklerdendi. Şimdi de Panna Eszenyi’nin nakış alfabesi var sırada.

Farklı dikiş tekniklerini öğrenmek için alıştırma niteliğinde

36 Days of Type, her yıl grafik tasarımcılara, çizerlere, tipografi tasarımcılarına ve sanatçılarına açık çağrı yapıyor. 36 günlük bir maratona davet edilen yaratıcı topluluklardan, bu süre boyunca tipografik çalışmalar yapmaları bekleniyor. Daha önce bu maratona katılan çok güzel işlere yer verdik. Grafik tasarımcı Panna Eszenyi de nakış alfabesini bu yılki 36 Days of Type için hazırlamış. Nakışı ve tipografiyi ustaca birleştirmesi sayesinde pratiğini daha dokunsal bir ortama taşımış. Tasarımcı için bu çalışma nakış dünyasına giriş noktası ve çeşitli dikişleri kullanma alıştırması.

Eszenyi her harfte farklı bir dikiş türünü, farklı bir estetik yaklaşımı ve farklı renkleri kullanmış. Dolayısıyla seride süslü çapraz dikişli olanlardan, geometrik hatlara sahip minimalist versiyonlara uzanan farklı stillerde harfler yer alıyor.

Eszenyi, Macaristan’daki Eszterházy Károly Üniversitesi’ndeki ikinci yılını yeni tamamlamış çiçeği burnunda bir tasarımcı. Çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram