Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Tablolardan Nakış Yaka İğnelerine

İkonik Tablolardan Nakış Yaka İğnelerine

Ukraynalı nakış sanatçısı Ira Pashkevych, ünlü tabloları nakışla yeniden üreterek yaka iğneleri yapıyor.

Yaka iğneleri hâlâ stili tamamlayan önemli bir unsur. Özellikle de ilgi alanlarımızı ve kimliğimize dair diğer şeyleri doğrudan yansıtabileceğimiz bir nesne. İkonik mimarilerin, ünlü ressamların ve kült sanat eserlerinin yaka iğnelerine dönüştüğüne daha önce daha şahit olmuştuk. Ira Pashkevych’in çalışmalarında ise sanat tarihinin ünlü eserleri nakış formunda yaka iğneleri olarak karşımıza çıkıyor.

Mini nakış röprodüksiyonlar

Ira Pashkevych, ustalıkla kült eserlerin nakış röprodüksiyonlarını üretebilen bir sanatçı. Genelde Van Gogh ve Monet gibi kopyalanması zor izlenimci ressamların çalışmalarını tercih etmiş. Figürle mekanın sınırlarının oldukça flu olduğu Degas tablolarını bile başarıyla yeniden üretebilmeyi başarmış. Vermeer, Dali ve Klimt de eserlerini nakış olarak yorumladığı sanatçılar arasında. Ünlü eserlerin haricinde işlemeyi en çok sevdiği şey de kuşlar. Mantarlar, çiçekler, yiyecekler ve kediler de favori konularından.

Ira Pashkevych

İşlerin tamamlanma süreleri, tablonun ne kadar karmaşık olduğuna göre değişiyor. Ira Pashkevych ortalama bir yaka iğnesini 5 saatte tamamlayabiliyor. Öte yandan Van Gogh’un Yıldızlı Gece’sindeki tüm detayları eksiksiz işleyebilmenin yaklaşık bir haftasını aldığını belirtmiş.

Ira Pashkevych’in tüm çalışmalarını Instagram’ında ve Etsy mağazasında görebilirsiniz.

Ira Pashkevych

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.