Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dört Pervaneye Elveda: Çift Kanatlı V-Coptr Falcon

Dört Pervaneye Elveda: Çift Kanatlı V-Coptr Falcon

CES 2020'de Zero Zero Robotics tarafından tanıtılan V-Coptr Falcon iki pervaneli tasarımı ile drone dünyasını değiştirecek yenilik yaparken 50 dakikalık uçuş süresi ile ön plana çıkıyor.

Kullanıcıların drone’larda karşılaştığı en büyük sorun şüphesiz kısa uçuş süresi oluyor. Otonom takip etme özelliği ile dikkat çeken Phantom 4, 28 dakikaya kadar havada kalma süresine sahip. Meng Qiu Wang tarafından kurulan Drone yapım şirketi Zero Zero Robotics’in ilk ürünü olan yapay zeka ile donatılmış katlanabilir drone Hover ise 23 dakikaya kadar havada kalabiliyor.

DJI ve Zero Zero Robotics gibi şirketlerin drone’ları genellikle benzer uçuş sürelerine sahip. Bu durum drone’ların kalkış ve iniş süreleri de hesaplandığında oldukça kısa bir süre havada kalmasına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla havada tek şarjla gerçekleştirilen çekim süresi sınırlı kalıyor.

V-Coptr Falcon 50 dakikaya kadar havada kalabiliyor

Zero Zero Robotics‘in CES 2020’de tanıtımını gerçekleştirdiği V-Coptr Falcon isimli drone uçuş süresi ile çığır açıyor. Tipik dört motorlu drone’lar yerine yeni bir tasarım ve iki kanatla gelen V-Coptr Falcon tasarımının avantajını uçuş süresine yansıtıyor. Dört veya daha fazla pervanesi bulunan drone’lardaki pervane sayısının sebebi güç probleminden kaynaklanıyor. Pervane sayısını düşürmek daha az enerji harcanmasına sebebiyet veriyor ve drone’un havada kalma süresi artıyor. Zero Zero Robotics, V-Coptr Falcon’un 4500 mAh pili ile 50 dakikaya kadar havada kalabildiğini söylüyor. Ön tarafta yer alan kamerası ile engelleri fark eden drone yapay zeka desteği sayesinde kontrol gerektirmeden belirlenen hedefi takip edebiliyor.

4K çözünürlüklü video 12 megapiksel fotoğraf çekimi

V-Coptr Falcon 22x15x7 cm boyutlarında ve 730 gram ağırlığında. Ancak katlanabilir bir yapıya sahip olduğu için taşınması oldukça kolay. Zero Zero Robotics COO’su Emily Wang, dört pervaneli drone’ların daha fazla hava direnci ile karşı karşıya kaldığını söylerken V-Coptr Falcon ile birlikte drone dünyasında işlerin değişeceğini düşündüğünü ifade ediyor. V-Coptr Falcon havada kalma süresi boyunca da başarılı çekimler yapabilecek özelliklere sahip. Saniyede 30 kare ile 4K çözünürlüğe sahip video çekebilen drone CMOS sensörlü kamerası ile 12 megapiksel fotoğraf çekim kalitesine sahip.

Tek bir şarjı ile havada kalma süresi de düşünüldüğünde V-Coptr Falcon’un tümüyle bir hava fotoğrafçılığı drone’u olabileceğini söylemek mümkün. Üç eksende görüntü sabitleme yapabilen gimbal (sarsıntı önleyici) bulunduran drone bununla birlikte 7 kilometreye kadar video iletim menziline sahip. Bu özellik uzun mesafeli çekimleri anında olmak için fırsat sunuyor.

Diğer drone’lara nazaran iki kanatlı yapısı ile dikkat çeken V-Coptr Falcon’un teslimatı Şubat 2020 itibari ile başlıyor. Zero Zero Robotics’in sitesinden satışına başlanan drone’un fiyatı ise 999 dolar. V-Coptr Falcon 50 dakikaya varan uçuş süresi ile hava fotoğrafçılığı yapan drone kullanıcıları tarafından tercih edilecek gibi duruyor.

Görsel: Video, Zero Zero Robotics