Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka ile Donanmış Katlanabilir Drone: Hover

Yapay Zeka ile Donanmış Katlanabilir Drone: Hover

Hava süzülen drone Hover, kapalı mekanlar içinde güvenli kullanım sunuyor.

Geçtiğimiz sene ile bugünü karşılaştırdığımızda drone dünyasındaki değişimin geliştirilmiş teknik özelliklerden kullanılabilir ayrıntı geliştirmeye doğru kaydığını görüyoruz. DJI üst seviye araçlarını, M600 ve Phantom 4‘u geliştirirken drone yarış ligi veya drone’larla sihirbazlık gösterisi gibi alternatif alanlarda da geliştirmeler artarak ve çeşitlenerek devam ediyor.

Stanford Üniversitesi’nde mühendislik doktora programını tamamladıktan sonra Zero Zero Robotics’i kuran Meng Qiu Wang, şirketinin ilk ürünü olan Hover‘ı tanıttı. Hover, kapalı alanlarda güvenli uçuş sağlayan ve havada uçmak yerine süzülen bu drone, harici bir kontrol veya sunucu gerekmeden istenilen kişiyi takip edebiliyor. Yapay zeka yardımıyla bu meziyetine kavuşan Hover, yüz ve vücut tanıma özellikleri sayesinde hedefini asla kaybetmiyor.


Onay bekleyen 16 patent başvurusuyla yenilikçi vizyonunu sergileyen Hover, kamera sabitleyici özelliği sayesinde sallandığında veya dokunulduğunda bile optimum görsel kaliteyi sunuyor. 13 megapiksel fotoğraf ve 4K video desteğiyle birlikte hem iç hem de dış mekanda fotoğrafçılığı elverişli kılıyor.


238 gram ağırlığında olan Hover, bu özelliğiyle de Federal Havacılık Kurulu’nun (FAA) sene başında yürürlüğe koyduğu drone kayıt sisteminin ağırlık taban limitinin de altında kalıyor. Böylece Hover’ı ABD’de satın alan kişilerin FAA’ye bildirimde bulunması gerekmiyor. Şu anda satışı bulunmayan Hover, bir grup beta kullanıcısıyla birlikte çalışarak olası eksiklikler giderilecek. Bu etap için 2.000 Hover hazır bulunuyor.


Görsel: Hover