Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otonom Takip ve Çevresindeki Engelleri Algılamasıyla DJI Phantom 4

Otonom Takip ve Çevresindeki Engelleri Algılamasıyla DJI Phantom 4

DJI'ın yeni drone'u Phantom 4 yeni özellikleriyle drone teknolojilerinde yeni sınırlar yaratıyor.

DJI, drone dünyasındaki konumuyla bu alandaki en önemli teknoloji geliştiriciler arasında yer alıyor. DJI‘ın son araçları Phantom 3 ve Inspire 1 ile hem kamera hem de araç donanımı konusunda üst seviye drone’ları bir seviye daha yukarı çekmişti. Dün tanıttığı Phantom 4 ile de bu sınırları tekrar oluşturdu.

Tasarımı, ince dokunuşlarla değiştirilmiş Phantom 3’yi andıran yeni Phantom 4, teknik özellikleriyle ise geçmiş nesilleriyle arasındaki farkı ortaya koyuyor. Phantom 4’un en çok dikkat çeken özellikleri arasında kullancısını otonom takip etme, geliştirilmiş pil ömrü ve çevresindekilere çarpmadan uçmasını sağlayan sensörleri yer alıyor.

Phantom 3’ün 23 dakika olan pil ömrü, Phantom 4 ise 5350 mAh pille birlikte 28 dakikaya yükselmişmiş uçuş deneyimi sunuyor. Lily isimli drone ile tanıdığımız otonom takip özelliği de Phantom 4’te geliştirilerek GPS, optik sensör, sonar yardımıyla kişiyi kaybetmeden göz hapsinde tutuyor. Araç çevresine yerleştirilen sensörler ise çevresindeki yatay ve dikey tüm engellerleri tarayarak çevresinden dolaşmasına olanak tanıyor.

5 kilometrelik kontrol menzili ve spor modundaki 70 km/s hızıyla da her duruma uyum sağlayarak en iyi görüntüleri almanızı sağlıyor. Kamera özellikleri ise saniyede 24 ve 25 kare ile 4K çözünürlük veya saniyede 24, 25, 30, 60, 120 kare görüntü olarak 1080p görüntü alabiliyor.

Resmi lansmanı ile birlikte DJI ve Apple‘ın dijital mağazalarında satışa çıkan Phantom 4, 15 Mart ile beraber kargolanmaya başlayacak.

Görsel; DJI, YouTube