Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DJI Osmo Mobile ile Titreyen Ellerle Çekilen Videolara Son

DJI Osmo Mobile ile Titreyen Ellerle Çekilen Videolara Son

Lider drone geliştiricilerden DJI, Phantom 4'da kullandığı kamera sabitleme teknolojisini Osmo Mobile ile akıllı telefonlara getiriyor.

Akıllı telefonla video kaydetmenin en büyük zorluklarından birisi ellerin titremeden bir süre sabit kalabilmesi. Profesyonel kameralar ve fotoğrafçılıkla da içli dışlı değilseniz bu alışkanlığı edinmek ve farkındalığa kavuşmak pek kolay değil. Profesyonel kullanımlar için geliştirilen kamera sabitleyiciler de bu titreyen elleri teknolojiye sevk eden araçlar.

Steadicam markasıyla özdeşleştirerek tanıdığımız kamera sabitleyicileri DJI da bir süredir kullanıyor ve kendi ürünlerini geliştiriyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında DJI, herkesin profesyonel kalitede çekim yapabilceği kamera sabitleyicili kamerası Osmo‘yu tanıtmıştı. DJI’ın son nesil drone’u Phantom 4’te de bulunan teknolojiyi birebir adapte ederek geliştirilen Osmo, artık akıllı telefonlar için de var.

Bugün tanıtılan Osmo Mobile, selfie çubuğunu andıran bir kamera sabitleyici. Akıllı telefonu Osmo Mobile’a takarak titreme olmadan, istediğiniz açıdan profesyonel görüntü alabiliyorsunuz. Timelapse, panoramik veya uzun pozlama gibi farklı teknikleri kullanmak isteyenler için de Osmo Mobile adeta bir asistan işlevi görüyor. Kamera yazılımındaki yüz tanıma algoritması sayesindeyse Osmo Mobile’ı bir yere bırakıp sizi takip etmesini sağlayabiliyorsunuz.

Osmo Mobile’ın satış fiyatı da 300 dolar olarak belirlenmiş.

Görsel: DJI, Osmo Mobile