Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA, Londra’ya “Kendin Yap” Restoran Açıyor

IKEA, Londra’ya “Kendin Yap” Restoran Açıyor

IKEA, Doğu Londra’ya arkadaşlarla 20 kişilik Pazar kahvaltısı, öğle ya da akşam yemeği davetleri verilebilecek pop-up restoran açıyor.

IKEA, “Kendin Yap” (DIY) konseptini mobilya kurulumundan yiyecek içecek kategorisine taşıyor. 10 Eylül’de Londra’nın doğusunda yer alan Shoreditch’te açılacak olan “The Dining Club” isimli kendin yap restoranda usta şefler eşliğinde evinizin konforunda, mutfağınızda yemek yiyormuş gibi rahat edebileceksiniz.

2 hafta süreyle hizmet verecek olan pop-up restoran için İskandinav mutfağı ağırlıklı modern bir menü hazırlanmış. IKEA, restoranda sunduğu yiyecek içecekler ve görevliler için herhangi bir ücret talep etmeyecek. 20 kişilik gruplar, sabah 10’dan akşam 10’a kadar açık olacak kendin yap restoranda dilerlerse tecrübeli şeflerden yardım alarak yemekler hazırlayıp hep birlikte yemenin keyfini çıkaracak.

Hazırlıksız gelen insanlar, “Food For Thought” atölye çalışmasına katılarak The Great British Bake Off’un kazananı Edd Kimber ve Instagram yıldızı Pixie Turner’dan 1 malzemeyi 4 farklı şekilde hazırlama, İsveç usulü pişirme, mayalama, temiz yeme, yiyeceğin geleceği, sürdürülebilir yiyecekler ve yemeği etkileyici bir sunumla servis etme gibi konularda yardım alabilecekler.

Yemek yapmayı ve yemeyi daha eğlenceli hale getirecek ve evin sıcak ortamını bu geçici restorana taşıyacak etkinlik sırasında IKEA’nın sattığı mutfak ürünleri ve mağazalarda yer alan çeşitli stillerde ve boylardaki örnek mutfaklar da sergilenecek.

İnsanların bir arada vakit geçirdiği sürenin azalması içgörüsünden yola çıkarak hazırlanan pop-up restoranın arkasındaki ekip, aynı masa etrafında bir arada oturmayı ve yemek yerken ortaya çıkan eğlenceli ve özlenen paylaşım duygusunu artırmayı hedefliyor.

Görsel: Design Week, YouTube