Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boeing 747, Burning Man için Sanat Aracına Dönüştü

Boeing 747, Burning Man için Sanat Aracına Dönüştü

Artık kullanılmayan Boeing 747 tipi bir uçak, yaratıcılığı ve deneyselliği kucaklayan Burning Man için interaktif bir sanat merkezine dönüştürüldü.

1985 yılına ait orijinal bir Boeing 747 tipi uçak, bu yıl Nevada’daki Black Rock Çölü’nde gerçekleşen Burning Man festivaline yepyeni bir soluk getirdi. Her yıl düzenlenen deneysel sanat festivali Burning Man, inovatif mobil sergilere sahne oluyor.

Yalnızca kuyruk kısmı olmayan Boeing 747 ise festival tarihinin en büyük sanat aracı olma özelliğini taşıyor. Uçağa binen katılımcılar, interaktif ve sürükleyici sanatsal bir deneyimle baş başa kalıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kanaat önderleri eşliğinde günlük konuşmalar yapılıyor, uçağın üst katında festival katılımcılarını uçsuz bucaksız bir çöl manzarası karşılıyor.

Sanatseverler, sembolik hayat yolculuğuna çıkmadan önce duygusal yüklerini bir kenara bırakıyor ve güvensizlik kontrol noktasından geçerek uçağa adım atıyor. Uçağın içinde ise bitmeyen partiler, müzik performansları ve daha pek çok etkinlikle rüya gibi, birinci sınıf bir ruhsal yolculuğa çıkıyor.

Eski 747’yi sanatsal yerleştirmelerin yapıldığı bir araca dönüştürme fikri Big Imagination Foundation adındaki yaratıcı ve dönüştürücü çalışmalar yapan organizasyona ait. Sanatçı ve mühendislerden oluşan 100 kişilik gönüllü bir ekip Indiegogo’daki kampanyanın da yardımıyla uçağın içini boşaltarak oturma üniteleri, ekranlar ve aydınlatma ile birlikte iç mekanı yeniden yaratmış. Uçağın boyu uzatılmış, kokpite yeni bir görünüm kazandırılmış. Festivalin biteceği 5 Eylül tarihine kadar çöldeki geçici bir şehir gibi kalacak olan uçak, katılımcılara rüyaya yakın, interaktif bir deneyim yaşatacak.

Festivale katılamayanlar, akıllı telefonlarını ve Google Cardboard kullanarak 747’nin içinde şu an yalnızca Beta sürümü mevcut olan sanal gerçeklik deneyimiyle kapsamlı bir tura çıkabilecekler.

Görsel: Big Imagination Foundation