Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendin Yap Römork-Ev: Magenta Tiny House

Kendin Yap Römork-Ev: Magenta Tiny House

Pin-Up Houses’ın tasarladığı Magenta Tiny House, giderek yükselen mikro yapı trendine uygun olarak tasarlanmış bir römork-ev.

Barınma ihtiyacına yönelik ekonomik bir alternatif olarak ortaya çıkan mikro yapılar ve kapsül evler, tüm dünyada ilgi görüyor. Bu yapılar, kent yaşamının çöktüğünü düşünenler için doğayla tekrar bağ kurma fırsatı da sunuyor. Dilediğiniz yerde, az şeyle, sıkıştırılmış ve sade bir yaşam fırsatı sunuyor. Pin-Up Houses’ın tasarladığı Magenta Tiny House da bu eğilim doğrultusunda ortaya çıkan mikro yapılardan biri.

National Association of Home Builders (NAHB / Ulusal Ev İnşaatçıları Birliği) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların yarısından fazlası, 600 metrekareden daha küçük bir evde yaşamayı düşünüyor. Milenyum kuşağına gelindiğinde (Y nesli) bu oran %63’e yükseliyor. Trend, Bjarke Ingels gibi dünyaca ünlü mimarlardan çevrimiçi oyuncular gibi daha niş topluluklara kadar, ilgiyle karşılanıyor. Kompakt yaşamda şansını denemek isteyen herkes için bir ilham kaynağı oluyor.

Kurucu ve baş mimar Joshua Woodsman tarafından yönetilen Pin-Up Houses da ahşap kabin, kulübe, küçük ev, çocuk oyun alanı ve mikro yapılara odaklanan uluslararası stüdyolardan biri. Stüdyo özellikle, sosyal konut ve uygun fiyatlı konutlara vurgu yapan küçük ahşap ev tasarımları üretiyor. Bu tasarımların inşaat planlarını, birer kendin yap proje olarak internet mağazaları üzerinden satıyorlar. Magenta Tiny House da planlarını satışa çıkardıkları yeni yapılardan biri.

İçinde her şey var

Magenta Tiny House, bir karavanın tabanı üzerine yerleştirilmiş ahşap, pembe ve minik bir portatif yapı. Karavan-ev, aynı zamanda bir kendin yap projesi. 3,4 x 1,87 m boyutlarında olan, zemini 6,4 metrekarelik yapıda, ısı yalıtımlı ahşap paneller kullanılmış. Akıllı yapılandırmayla donatılan iç tasarımında; çekyat, ısıtıcı ocak, kimyasal tuvalet ve küçük bir mutfak bulunuyor. Dahili mobilyalar ve eşyaların saklanması için kullanılan gerilmiş ağlar eşya depolama imkanı sunuyor.

Römork-ev bir şebeke kaynağına bağlama kabiliyetine sahip işlevsel bir kablo bağlantısına sahip. İkisi ana odada, biri tuvalette ve biri de mutfakta olmak üzere dört iç ve bir dış aydınlatmaya sahip. Ayrıca 3 elektrik prizi bulunuyor. Mutfakta su deposu, gazlı ocak ve bol miktarda çekmece var.

Aslına bakarsanız Magenta Tiny House, medeniyetten uzak sürekli bir barınma için pek de uygun bir yapı değil. Ailecek kamp yapmak gibi geçici doğa aktiviteleri için daha uygun bir yapı.

Pin-Up Houses’ın tasarımlarını Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Pin-Up Houses