Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harley-Davidson İlk Elektrikli Motosikleti LiveWire İle Kendini Sessize Alıyor

Harley-Davidson İlk Elektrikli Motosikleti LiveWire İle Kendini Sessize Alıyor

Harley-Davidson'ın CES 2019'da tanıttığı ilk elektrikli motosikleti LiveWire, sürücülerine daha sessiz ve kişiselleştirebilir bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları yaygınlaştıkça markalar da bunları kendi dünyalarına uyarlamaya çalışıyor. Kimisi çevreye karşı olan bilincini göstermek için kimisi ise sadece hala modern olduğunu ve çağa ayak uydurabildiğini göstermek için elektrikli araç üretiyor. Harley-Davidson ise ikinci kategoride yer alan 116 yıllık bir şirket. Tüm bu geçmişini de göz önünde bulundurarak marka kimliğini kaybetmek yerine uyum sağlayan Harley-Davidson, elektrikli aracı LiveWire’ı tanıttı.

Harley-Davidson’ın ilk kez Milano’da düzenlenen motosiklet fuarı EICMA‘da tanıttığı ilk elektrikli motosikleti LiveWire, CES 2019’da son haliyle yer aldı. Daha çok motorlarının çıkardığı gürültülü sesle tanınan Harley-Davidson, LiveWire ile birlikte daha sessiz bir dünyaya da adım atıyor.

Kişiselleştirilebilir bir sürüş deneyimi

Performans açısından oldukça dikkat çeken LiveWire, 100 kilometre hıza 3.5 saniyede ulaşıyor. Lityum-iyon pillerden oluşan bir bataryaya sahip olan motosiklet üzerinde ayarlanabilir süspansiyonlar bulunuyor ve bu sayede sürücüler kendi konfor ve sürüş şekline göre değişiklik yapabiliyor.

Diğer motorsikletlere kıyasla LiveWire, kullanıcılarına sürüş deneyimini iyileştirebilmeleri için pek çok seçenek sunuyor. Motosiklet üzerinde 4.2 inçlik renkli bir dokunmatik ekran bulunuyor ve bütün bilgilere buradan erişiliyor. Dokunmatik ekran üzerinden, kullandığınız yere ve pozisyonunuza göre, sunulan yedi farklı sürüş modundan birisini tercih edebiliyorsunuz. Bu sürüş modlarından dördü fabrika ayarlı yani standart olurken, kalan üç mod seçeneğini kendinize göre düzenleyebiliyorsunuz.

CES 2019’da sergilenen ve tasarımıyla oldukça dikkat çeken LiveWire’ın Ağustos’tan itibaren satışa çıkarılması ve 2019’un üçüncü çeyreğinde bütün siparişlerin teslim edilmesi hedefleniyor. LiveWire kullanıcıları motosikletlerini evde veya priz olan herhangi bir yerde şarj edebilecekleri gibi, LiveWire satışı gerçekleştiren Harley-Davidson bayilerinde de dolum gerçekleştirebilecekler. Hatta Harley-Davidson şubelerinde kullanıcılara sunulacak olan hızlı şarj istasyonlarıyla şarj dolum süresi üç veya dört saate kadar inebilecek.

Diğer Harley-Davidson motorlarına göre LiveWire, sürücülerin debriyaj kullanmasını veya vites değiştirmesini gerektirmiyor. Şirket LiveWire’ı ve üretmeyi planladığı elektrikli motosikletleri Harley-Davidson’un geleceği olarak adlandırsa da, uzun bir süre fosil yakıtlı motosikletlerini de üretmeye devam edecek.

Harley-Davidson şu an Amerika’da LiveWire ön siparişlerini alıyor. 29.799 dolara satışını gerçekleştirdiği motorları ise Ağustos ayında teslim etmeye başlamayı hedefliyor.

Görsel: Harley-Davidson