Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harley-Davidson’dan İki Yeni Elektrikli Motosiklet Konsepti

Harley-Davidson’dan İki Yeni Elektrikli Motosiklet Konsepti

Harley-Davidson, elektrikli araç devrine ayak uydurduğunu ve bu pazarda yer alacağı vurgusunu X Games Aspen 2019'da tanıttığı iki yeni konseptle pekiştirdi.

116 yıllık geçmişiyle Harley-Davidson, özgürlüğün ve asiliğin bir sembolü oldu. Motosiklete binip uzaklara gitmek, rüzgarla birlikte yollarda olma vurguları hep Harley-Davidson’ı çağrıştırıyor. Motorlarının çıkardığı gürültüyle de bunu pekiştiren marka 2019’da yeni bir ürün segmentinden de modelleri son kullanıcıya ulaştırarak duyurmaya başladı. CES 2019’da pek çok teknik detayıyla tanıtılan Livewire, Harley-Davidson’ın elektrikli dünyadaki en ciddi adımlarından birisi oldu. Colorado’da düzenlenen X Games Aspen 2019‘da ise marka iki yeni elektrikli konseptini deneyimleme imkanı sundu.

Cross ve scooter stilindeki iki konsept araç da o bilinen, görkemli Harley-Davidson motor gürültüsünden uzak, sessiz araçlar. Livewire’ı takip eden konseptler markanın elektrikli bölümüne dair vizyonlarını yansıtıyor. Keza Harley-Davidson, basın odasında yayınladığı yazıda yakın gelecekteki elektrikli motosiklet portfolyosunun çok sayıda model içereceği ve birkaç bin dolardan Livewire’ın 29.799 bin dolara kadar uzanan bir yelpazesi olacağını söylüyor.

Harley-Davidson ve elektrikli araçlardan 4 beklenti

Elektrikli ulaşımın daha temiz, çevre için daha sağlıklı ve sürdürülebilir olduğu vurgularını yapmayan Harley-Davidson, benzinli modellerini kötülememek için bu söylemlerden kaçınıyor. Ancak geleceğin ulaşım yöntemi olduğunu kabul ederek buna uygun bir dil takınıyor. Bu iki konseptle de Harley-Davidson’ın dört temel amacı var. Herhangi bir ehliyet gerektirmediği için öğrenme eğrisini daha dar tutarak yeni sürücüleri kendine çekmek. Araçların hafifliğini ve manevra kabiliyetini elektrikle birleştirerek yeni bir deneyim sunmak. Tek elle taşınabilecek ve her yerde şarja takılabilecek pil tasarımı. Ve son olarak geleceğin kentsel ulaşım çözümlerinde bireyselliği öne çıkarmak. Keza bu son madde de Harley-Davidson’ın 116 yıldır taşıdığı değerler kümesinin güncellenmiş haline işaret ediyor. Keza marka elektrikli araçlara olan duruşunu internet sitesindeki özel bir sayfayla da pekiştiriyor.

Bu konsept araçlar hem şehirde hem de arazide kullanım için farklı alternatifler sunuyor. Bu araçların gerçeğe dönüşeceği veya şu an görüldüğü gibi son kullanıcıya ulaşacağı konusunda bir kesinlik yok. Ancak bu iki model Harley-Davidson’ın elektrikli araçlara ve geleceğe yönelik vizyonunu temsil ediyor.

Görsel: harley-davidson.com/electric