Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fütüristik Görünümüyle BMW Motorrad CE 04

Fütüristik Görünümüyle BMW Motorrad CE 04

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de de satışa çıkacak olan elektrikli scooter modeli BMW Motorrad CE 04, tasarımı ve özellikleriyle standartların dışında bir izlenim sunuyor.

Bugüne kadar farklı tasarımsal hatlara ve çeşitli fonksiyonlara sahip elektrikli motosiklet haberleri yaptık. Arazi şartları da düşünülerek üretilen CAKE, elektrik aksamı hariç her şeyi 3B baskıyla üretilen BigRep şirketinin tasarımı Nera, görünümünden esinlenen adıyla konsept tasarım elektrikli motosiklet Pocket Rocket ya da Harley-Davidson’ın Cross ve scooter stilindeki iki farklı elektrikli motosikleti bu örnekler arasında. Bu motosikletler şık tasarımıyla dahi dikkat çekiyor olsalar bile ya konsept tasarımı ürünler olması ya da erişebilirlik sıkıntıları nedeniyle her gün yolda karşılaşabileceğimiz elektrikli araçlar değil.

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad tam elektrikli scooter modeli Yeni BMW Motorrad CE 04 ise hem fütüristik tasarımı hem de verimli motoru sayesinde dikkat çekerken aynı zamanda şehir içi kullanımda çok daha sık görebileceğimiz bir elektrikli scooter modeli olma özelliği taşıyor.

Hızlı şarj teknolojisi sayesinde yüzde 20’den yüzde 80 doluluğa ulaştırmak 45 dakika sürüyor

Gücünü lityum-iyon pillerden alan BMW Motorrad CE 04, 4 saat 20 dakikada tam doluluğa ulaşıyor. Ancak hızlı şarj teknolojisi sayesinde bu süreyi 1 saat 40 dakikaya kadar çekmek mümkün. Ayrıca yine hızlı şarj teknolojisi sayesinde şaj seviyesi yüzde 20’den yüzde 80 doluluğa sadece 45 dakikada çıkıyor. 31 kW kapasiteli güçlü bir motora sahip elektrikli motosiklet 50 km/s hıza 2.6 saniyede çıkıyor. Maksimum 120 km/s hıza erişebiliyor. BMW Motorrad CE 04, tek şarj süresi boyunca 130 kilometre sürüş imkanı sunuyor.

Motorun gücünün optimum derecede tekerleğe ve oradan da yola aktarılmasını sağlamacak için Otomatik Stabilite Konrol (ASC) sistemi yeniden programlanıyor. Bu sayede gücün doğrusal ve sağlıklı şekilde iletilmesine imkan tanınıyor.

Tasarımıyla geleneksel motosiklet modellerinden ayrışıyor

Elektrikli scooter modelinin teknik özellikleri kadar dış görünümü de bir hayli dikkat çekici. Sıradan olmayan tasarımı geleceği yansıtan bir görünüş sunarken, yumuşak hatları ve düşük araç gövdesi diğer elektrikli scooter’lada pek karşımıza çıkmayan bir tasarım ortaya çıkarıyor. Tasarımla birlikte motosikletin yan tarafındaki boşluk iyi değerlendiriliyor ve ayrı bir kask bölmesi yaratılıyor. Şarj ünitesi de yine benzer bir şekilde gözü rahatsız etmeyecek ancak kolay ulaşabilecek bir yerde.

BMW Motorrad CE 04, benzer bir şekilde sıfır emisyon vizyonunun bir yansıması olarak şehir yaşamına adapte olmak üzere tasarlanmış olan Concept Link ile tasarım açısından benzerlik gösteriyor. Ön konsoldaki USB-C şarj bağlantı renkli ekranı ve LED ampülleri ise bu tasarımın tamamlayan ögeler oluyor.

Uluslararası tanıtılan BMW Motorrad CE 04 elektrikli motosikletin 2022 yılına kadar ABD pazarında satışa sunulması bekleniyor. 2022 yılının ilk çeyreğinden itibaren Borusan Otomotiv tarafından Türkiye’de de satışa sunulacak.

bmw ce 04 bmw ce 04 bmw ce 04

Görsel: BMW, Borusan Otomotiv