Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Borulardan Yapılmış Heykel Gibi Bir Enstrüman: OCTAV

Borulardan Yapılmış Heykel Gibi Bir Enstrüman: OCTAV

Asaf Wainberg'in tasarladığı vurmalı enstrüman OCTAV, tahliye borularından yapılmış giyilebilir bir heykel görünümünde.

Son yıllarda, sıradan nesneleri ve organik yapıları kullanarak inşa edilen çok ilginç enstrümanlarla karşılaşıyoruz. İnsan bedeni, insan sesi, sebze-meyveler, bisiklet, barkod okuyucular, televizyonlar, köprü ve daha nicelerinin enstrümana dönüştüğüne hep birlikte şahit olduk. OCTAV da plastik drenaj borularından yapılan ilginç tasarımlardan biri.

OCTAV hem sesiyle hem de görünümüyle sıra dışı bir vurmalı enstrüman

Giyilebilir bir müzik aleti olan OCTAV, Kudüs’te yaşayan endüstriyel tasarımcı Asaf Wainberg tarafından tasarlanmış. Wainberg siyah plastik tahliye borularını, büküp uçlarını birleştirerek adeta heykel gibi bir yapı yaratmış. Normalde göze çirkin görünen borulardan Mad Max evrenine aitmiş gibi duran oldukça şık ve havalı bir enstrüman ortaya çıkmış. Enstrümanın çıkardığı sesler de oldukça sıra dışı.

Asaf Wainberg, OCTAV’ı tasarlarken DIY dünyasında ve YouTube’da sıkça rastlayabileceğiniz popüler bir müzik aleti olan tubulumdan ilham almış. Tubulum’a benzer şekilde, OCTAV da tek başına eksiksiz bir müzik yapma deneyimi sunan ve kolayca tedarik edilebilen borulardan yapılmış. Bir kayış takımına sabitlenen borular, merkezde (kullanıcının göğsünde) polietilen köpükten yapılmış sekiz adet ped kapak altında birleşiyor. Kullanıcının çeşitli ritimler ve sesler çıkarmak için pedlere elle veya çubuklarla vurması gerekiyor.

octav

Görsel: Asaf Wainberg