Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Face Maker AI Portre Eskizini Fotoğrafa Dönüştürüyor

Face Maker AI Portre Eskizini Fotoğrafa Dönüştürüyor

Massless Media API tarafından yaratılan Face Maker AI, portre eskizlerini gerçekçi görüntülere dönüştürüyor.

Yapay zekalı araçların en popüler olanları, görsel düzenleme ve hareketlendirme amaçlı olanlardan çıkıyor. Hatta son zamanlarda, eskizden fotoğraf elde edebildiğimiz yeni bir tür akım da ortaya çıktı. İletişim stratejisini yapay zekalı araçlar üreterek yürüten NVIDIA, manzara eskizlerini fotoğrafa dönüştüren NVIDIA Canvas ile bunun en iyi örneklerinden birini verdi. Yaratıcı sektör için oldukça kullanışlı olan bir araç oldukça da ses getirdi. Düşünün ki bir sanat yönetmeni, belli özelliklere sahip bir manzara fotoğrafına ihtiyaç duyduğunda NVIDIA Canvas’ı kullanarak yalnızca birkaç tıkla tam istediği gibi bir görüntü oluşturabilecek. Şimdi benzer bir şekilde çalışan Face Maker AI adlı araç var.

Face Maker AI, GAN’ın potansiyelini göstermek için yaratıldı

Massless Media API tarafından yaratılan Face Maker AI, paintle çizilmiş gibi duran basit karalamaları, fotogerçekçi görüntülere dönüştürüyor. Yalnız bu noktada bir parantez açmam lazım. Örneklerde de görebileceğiniz üzere çizerken sanatsal ruhunuzu çok fazla öne çıkarırsanız elde ettiğiniz sonuç biraz tuhaf olabiliyor. Ortaya çıkan görüntülerde iki yarısı farklı deforme suratlarla karşılaşabiliyorsunuz. Eskizdeki renk, ışık ve biçim oyunlarını ne kadar minimumda tutarsanız bu tuhaflıklarla karşılaşma olasılığınız da o kadar azalıyor. Ayrıca aracın gösterdiği taslağa bağlı kalmanız gerekiyor. Örneğin kulak için ayrılan alanın dışına çok fazla taşarsanız veya göz için ayrılan fırçayı burun çizmek için kullanırsanız elde edeceğiniz sonuç oldukça gerçekdışı olabilir. Yapay zekanın hayali modelinizi süslemesi için küpe ve kolye gibi aksesuarlar da çizebilirsiniz.

Face Maker AI

Massless’in kurucu ortağı Jack Cohen, Face Maker AI’ın GAN (generative adversarial networks) adı verilen yapay zeka biçiminin potansiyelini göstermek için yaratılan ücretsiz bir araç olduğunu belirtiyor. Birlikte çalışan bir üreteç ve bir ayrıştırıcıdan oluşan GAN’lar, eskiz gibi harita işlevindeki malzemeleri gerçekçi görüntülere dönüştürebiliyor. Ayrıştırıcı, üretilen şeyin belirli yönlerini anlıyor. Örneğin, ayrıştırıcı portrenin en üstüne atılan çizgilerin saç biliyor ve üretece bunun bir temsilini yaratması için komut veriyor.

Yakın zamanda yer verdiğimiz tüm yapay zeka destekli araçlar ve projeler için şuraya göz atabilirsiniz.

 

Face Maker AI

Görsel: Face Maker AI