Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefonun Şarj Durumuna Göre Değişen Dinamik Arka Planlar

Telefonun Şarj Durumuna Göre Değişen Dinamik Arka Planlar

Ben Vessey tarafından tasarlanan dinamik duvar kağıtları hem estetik açıdan hem de işlevsellik yönünden farklı bir yaklaşım sunuyor.

Pil yüzdesi telefon ekranların üst köşesinde yer alsa dahi bu küçük simge gözden kaçabiliyor ya da bazen telefonu şarja taktığımızı düşünsek bile telefon şarj olmadan öylece duruyor. Düşük pil uyarısı aldığımızda o sırada yaptığımız işi yarıda kesmek istemediğimiz için şarj işlemini öteleyebiliyoruz. Tam ihtiyaç duyulan zamanda ise bir anda kapanan telefonla karşılaşmak ise üzücü oluyor. İşte tam olarak bu içgörülerden yola çıkan dijital ürün tasarımcısı Ben Vessey de görmezden gelemeyeceğiniz dinamik arka planlarla hem telefonun şarj durumu hakkında bilgi veriyor hem de estetik bir görünüm sunuyor.

Tasarım ve üretim sürecine iPhone’ların şarj döngülerini nasıl tasvir edebileceğini düşünerek başlayan Ben Vessey, tasarım aşamasında bulduğu her fikrin taslağını çizerek ilerliyor. Bu fikrilerden şarj döngüsüne en uygun ve doğru şekilde ifade edecek olanları seçerek dinamik duvar kağıtları yaratıyor.

Ekran kişiselleştirmesine farklı bir dokunuş

Her bir tasarımda üç duvar kağıdı bulunuyor. Yüksek şarjda, düşük pil uyarısında ve telefon şarjdayken farklı arka planlar görünüyor. Temalarda ise Apple’lardan aşina olduğumuz The Finder ikonundaki yüz ifadesinin yanı sıra geçişleri renklerle gösteren sade tasarımlar da bulunuyor. Ayrıca Pink Floyd veya David Bowie gibi ünlü sanatçıların ya da grupların albüm kapaklarından ilham alan tasarımlar da Ben Vessey’in üretimleri arasında.

Vessey tasarlarığı tüm duvar kağıtlarını deneyimlediğini ve içlerinden birisini seçmek gerekirse bunun Apple pack serisinin içinde yer alan yüz ifadelerinin olduğunu da ekliyor. Oldukça basit ve sade bir görünüme sahip bu tasarımda telefon şarj durumundayken çıkan elektrik çarpmış yüz ifadesinin eğlenceli görüntüsüne dikkat çekiyor.

Telefonlarındaki ekranları kişiselleştirmeyi sevenler için aynı zamanda işlevsel bir alternatif olacak dinamik duvar kağıtları setler halinde sunuluyor. Sadece 6S ve sonrasındaki iPhone modelleri için kullanılabilir olan dinamik arka planların nasıl yükleneceği, kullanacağı ve ücretleri ise Ben Vessey’in internet sitesinde yer alıyor.

ben vessey ben vessey ben vessey ben vessey

Görsel: Ben Vessey