Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Xiaomi HyperCharge ile 8 Dakikada %100 Şarj

Xiaomi HyperCharge ile 8 Dakikada %100 Şarj

Xiaomi, 200W gücündeki HyperCharge adını verdiği hızlı şarj teknolojisi sayesinde telefonu 8 dakikada tamamen şarj edebiliyor.

Xiaomi geçtiğimiz Ocak ayında telefonları enerji dalgaları ileterek uzaktan şarj edebilen Mi Air Charge isimli ürününü sunmuştu. Her geçen yıl kablosuz şarj ve hızlı şarj konularında önemli gelişmeler gösteren şirket, HyperCharge adını verdiği teknolojisi sayesinde rekor kıran hızlı şarj özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Kablolu şarj ile 8 dakikada kablosuz şarj ile 15 dakikada tam dolum

Xiaomi, Twitter hesabından #InnovationForEveryone ve #XiaomiHyperCharge etiketleri ile yaptığı paylaşımla HyperCharge teknolojisini tanıttı. 200W kablolu HyperCharge sistemi ve 120W kablosuz şarj ile yeni rekorlar elde ettiklerini paylaştı.

4.000 mAh bataryalı Xiaomi Mi 11 Pro’da kullanılan 200W kablolu şarj teknolojisi, sadece 44 saniyede telefonu sıfırdan yüzde 10 seviyesine kadar doldurabiliyor. Pil yaklaşık 3 dakikada yüzde 50 dolum oranına ulaşırken 7 dakika 57 saniyede tam dolum sağlanıyor. Bununla birlikte 120 W gücündeki kablosuz şarj teknolojisi ise Xiaomi Mi 11 Pro’yu 15 dakika içinde tamamen şarj edebiliyor.

Her ne kadar ultra hızlı şarj etme özelliği her kullanıcının ilgisini çekebilecek bir özellik olsa da bu sistemlerin kullanılabilir olması için her zaman özel şarj cihazlarına ve buna uygun kablolara ihtiyaç bulunuyor. Hızlı şarjın telefonların pil ömrüne etkisi de ayrı bir soru işareti yaratıyor. Xiaomi, HyperCharge sisteminin ne zaman kullanılabilir olacağı, ilk olarak hangi akıllı telefon modeline entegrasyonu yapılacağı konusunda net bir bilgi paylaşmadı.

Görsel: YouTube