Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla’nın AirPower Alternatifi

Tesla’nın AirPower Alternatifi

Tesla, Apple'ın tanıtımını yapmasına rağmen piyasaya sürmediği kablosuz şarj matı AirPower benzeri yeni FreePower'ı satışa sundu.

2017 yılında Apple tarafından duyurusu yapılarak aynı anda üç cihazı şarj ettiği belirtilen AirPower, şirket tarafından mühendislik sorunları gerekçe gösterilerek piyasaya sürülmemişti. Tesla, ürettiği yeni FreePower ile kablosuz şarj matlarını yeniden teknoloji gündemine taşıdı.

Cybertruck’in köşeli ve metalik tasarımından ilham alınarak üretilen FreePower, istenilen şekilde yerleştirilen maksimum üç cihazı aynı anda şarj edebiliyor. Mat, 65 wattlık bir güç adaptörüne ve her üç cihaza da 15 watt’a kadar enerji sağlama yeteneğine sahip.

Cihazlar mat üzerinde hangi yöne konulursa konulsun şarj olabiliyor. Cihaza bu mobiliteyi 30 Qi şarj bobini sağlıyor. Öte yandan bu, giyilebilir cihazların çoğu Qi standardı ile uyumlu olmadığı için matın Apple, Galaxy veya Pixel Watch ürünlerini şarj etmek için kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Ön siparişe açılan FreePower, Şubat 2023 itibarıyla piyasada olacak. Kablosuz şarj matı tasarımında şimdiye kadar üretilen modellerin hiçbiri kusursuz sayılmasa da, en büyük hayal kırıklığı Apple’a ait olabilir.

Benzer bir vaat ile 2019 yılında yola çıkan Nomad’s Base Station Pro, Tesla’nın önceki şirketi Aira FreePower’ın teknolojisinden yararlanarak ve çoklu bobin kullanarak kısmen yavaş da olsa şarj edebilen matını piyasaya sürmüştü. Bunun yanı sıra Zens Liberty de başarılı tasarımlara sahip markalardan.

Görseller: Tesla, Youtube