Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Xiaomi’den Temassız Şarj Cihazı

Xiaomi’den Temassız Şarj Cihazı

Xiaomi’nin paylaştığı Mi Air Charge isimli ürün birkaç metre çapındaki telefonları enerji dalgaları ileterek uzaktan şarj edebiliyor.

Kablosuz şarj cihazları akıllı telefonları herhangi bir kablo bağlantısı olmadan şarj etmeye imkan tanıyor. Bugüne kadar farklı özelliklerle birleştirilmiş kablosuz şarj özelliğine sahip ürünler gördük. Ancak Xiaomi’nin, devrim niteliğindeki uzaktan şarj teknolojisi bu alanda bir çığır açıyor. Mi Air Charge isimli ürün isminden de anlaşılacağı üzere cihazı kablosuz şarj etmeye imkan tanıyor. Ancak şu ana kadar gördüğümüz kablosuz şarj cihazlarının aksine ürüne temas etmeye gerek duymadan arada mesafe varken bu işlemi yapıyor.

Mi Air Charge’ın teknolojisi ile 5 watt’lık uzaktan şarj

Xiaomi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ürününü “Bilim-kurgu değil, teknoloji” ifadeleriyle paylaştı. Xiaomi’nin kendi geliştirdiği bu teknoloji gerçekten de bu tanıma uyacak özelliğe sahip.

 

Mi Air Charge’ın uzaktan şarj özelliğinin temeli konumlandırma ve enerji iletiminde yatıyor. 144 antenden oluşan şarj cihazı bu antenler aracılığıyla enerji dalgalarını çevresine iletiyor. Bu iletim sırasında fiziksel engelleri de aşabiliyor. Bu sayede kullanıcı hareket halindeyken bile telefonunu şarj edebiliyor. Cihazın birkaç metre yarıçapında olan ve Mi Air Charge şarj desteği bulunan ürünler 5 watt’lık enerjiyi alarak şarj işlemini gerçekleştiriyor.

Aynı anda birden fazla cihaz Mi Air Charge üzerinden şarj edilebiliyor. Her cihaz 5 watt’lık enerji alıyor. Devrim niteliğinde bu ürün yaşam alanlarının tasarımına etki edecek oldukça cesur bir girişim gibi duruyor. Xiaomi, yakın gelecekte kablosuz şarj cihazının akıllı saatler ve spor bilekliklerinde de çalışacağını bildiriyor. Bununla birlikte diğer küçük ev aletleri de olmak üzere tüm cihazları kablosuz bir güç kaynağı üzerinden şarj etmek fikri de planlar dahilinde bulunuyor. Bu sayede bir oturma odasındaki tüm ürünler gücünü bir kablosuz şarj cihazından alabilecek.

Görsel: Xiaomi