Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arsız Zombi Frank Pringles Peşinde

Arsız Zombi Frank Pringles Peşinde

Pringles ve Microsoft Xbox ortaklığında gerçekleştirilen kampanyada Frank isimli bir zombi karakteri gerçek dünyaya geçiş yapıyor.

Oyundan fırlayıp çıkan bir zombi karakterinin çılgınlar gibi Pringles araması ne kadar mümkün? Frank isimli zombi karakterin Twitch canlı yayınında bilgisayar ekranından çıkıp gelmesiyle bu durum gerçeğe dönüşüyor. Microsoft Xbox ve Pringles’ın uzun süredir devam eden ortaklığının bir parçası olarak ortaya çıkan kampanyada Raw Fuey tarafından yayınlanan West of Dead oyunundaki zombi Frank, Pringles’ın tadına bakmak için sınırlarını aşıp oyundan çıkıyor.

Frank oyuncularla etkileşime giriyor

Grey imzalı kampanyanın İngiltere’deki tanıtımı, Twitch yayıncısı Leahviathan’ın Raw Fuey tarafından yayınlanan West of Dead oyununu oynadığı canlı yayında gerçekleşti. Oyun sırasında Frank bilgisayar ekranına doğru uzanıp gerçek dünyaya geçiş yaptı ve Pringles’ın tadına baktı. Yayını 21 bine yakın kişi yayını canlı takip etti. Yayın sonrası programı Twitch üzerinden izleyinlerin sayısı ise 780 bini geçti.

Oyunun kendisini ön planda tutmak isteyen Grey, Twitch’te ve oyun dünyasında bir ilki gerçekleştirerek oyunun kendisiyle etkileşime girebilecekleri bir dünya yaratıyor. Frank şimdi Pringles Birleşik Krallık ve RawFury’nin Twitter hesaplarında oyun hayranlarıyla iletişime geçiyor. Yaklaşık iki hafta sürecek bu deneyimin ardından Frank Pringles yiyen bir karakter olarak oyuna geri dönecek ve oyuncularla etkileşimine oyun üzerinden devam edecek.

Oyunun dışında yaşayan zombinin maceraları

Frank gerçek dünyayı deneyimlerken bir dizi reklam filminde de yer alıyor. Hunky Dory & Missing Pieces prodüksiyon şirketinden Conor Byrne’ün yönettiği reklam filmlerinde Pringles kutularına ulaşmak isteyen Frank çeşitli yollar denerken kimi zaman yanındaki oyun arkadaşından yardım alması gerekiyor.

Künye

Müşteri: Kellogg’s (Pringles)
Partner: Raw Fury, Xbox
Ajans: Grey
CCO: Laura Jordan Bambach
Yaratıcı Yönetmen: Pedro Rosa, Roberto Kilciauskas
Yaratıcılar: Terry O’Neill, Angela Harding
Strateji: Lee Barber & Gil Caldwell-Dunn
Ajans Yapımcısı: Michelle Kasper, Greg Kates
Film Prodüksiyon Şirketi: Hunky Dory & Missing Pieces
Yönetmen: Conor Byrne
Yapımcı: Doochy Moult & Tyler Byrne
İdari Yapımcı: John Dory
DOP: Andrij Parekh
Düzenleme: Matthew Felstead
VFX: Mark Beardall / Gramercy Park Studios
VFX Sanatçısı: Eileen Chan, Stephanie Mills
Prodüksiyon (Twitch): The Mill+
İdari Yapımcı: Dougal Meese
Yönetmen: Jessica Bishopp, Alfie Johnson
Medya Ajansı: Carat

Görsel: YouTube