Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Veteran Oyunseverlerin Anlayacağı Bir Ses

Sadece Veteran Oyunseverlerin Anlayacağı Bir Ses

Pringles, bilgisayar oyunları oynamaya çok önceden gönül vermiş ve hala evinde ZX Spectrum serisi bilgisayarı bulunan oyunseverlerin anlayabileceği bir kampanyaya imza attı.

80’lı yıllarda piyasaya sürülen ZX Spectrum (speccy) serisi bilgisayarlar evde kullanılan ilk kişisel bilgisayar olarak biliniyor. Sir Clive Sinclair’in ürettiği bu efsanevi bilgisayarın tarihi Commodore 64’ten dahi eskiye dayanıyor. Durum böyle olunca sadece belli bir yaşın üzerindeki kullanıcılar dönemin bu efsanevi bilgisayarına sahip olma ve onda oyun oynama şansına sahip oldu. ZX Spectrum ilk üretiminden bu yana 40. yılını geride bırakırken Pringles, sadece bu bilgisayarda oyunlar oynamış kişilerin anlayabileceği bir kampanyaya imza attı.

Kendini yeni nesil oyuncuların ve Twitch yayıncılarının sevdiği bir atıştırmalık olarak konumlandıran Pringles, daha önceleri Microsoft Xbox ortaklığında West of Dead oyununun merkezde olduğu başarılı ve ses getiren bir iş gerçekleştirmişti. Grey London tarafından hazırlanan #PringlesStayInTheGame kampanyası yeni nesil oyuncuların ve Twitch yayıncılarının doğumlarından bile önce piyasada olan bir bilgisayarın oyun yükleme sesinden ilham alıyor.

Kimisi için rahatsız edici bir gürültü ama bazıları için anlamlı bir sinyal

ZX Spectrum’da oynanan 8 bitlik oyunlar ikili kod sesi kullanarak bilgisayara yükleniyordu. Bilgisayar, ses çıkışı olan herhangi bir bağımsız kaset çalardan oyunları yüklemeye imkan tanıyordu. Ses yayınını kaydedilip çalınmasıyla bilgisayara oyunu yüklemek mümkündü. Bu fikirden beslenen ajans, birçoğumuza anlamsız gelebilecek seslerin yer aldığı bir reklam filmiyle “The Pringlesonic Chip” oyunu paylaştı. Tabii pek çok kişi bu sesi sadece rahatsız edici bir gürültü gibi duyarken ZX Spectrum ile tanışmış olanlar bunun ne anlama geldiğini biliyordu.

Bu sesin neyi temsil ettiğini anlayan ve daha önemlisi evinde hala ZX Spectrum bilgisayarı bulunan retro oyunseveler Pringles’in ZX Spectrum’da kullanılmak üzere yayınladığı bu sesi kaydedip bilgisayarında açtı. Markanın kırılmalara karşı özel tasarımı olan patates cipsinin 8 bitlik tasviriyle karşılaştı.

Mükemmel patates cipsinin şeklini tasvir eden Pringlesonic Chip’in yanı sıra katılımcıların bir defaya mahsus olmak üzere özel Pringlesonic Original Computer Chips paketinden de kazanma şansı yakaladı.

Oyunseverler için güzel bir atıştırmalık olan Pringles’ın pazarlama müdürü Aisling O’Hara, ZX Spectrum zamanından bu yana video oyunları oynamayı seven ve asla oynamaktan vazgeçmeyenler için bu projeye imza attıklarını açıklıyor. Stay in the Game kampanyası Pringles’ın Mind Popping isimli yeni marka platformu kapsamında yayınlanıyor.

Künye

Müşteri: Kellogg’s (Pringles)
Ajans: Grey London
CCO: Laura Jordan Bambach
ECD: Christopher Lapham & Aaron McGurk
Yaratıcı Yönetmen: Angela Harding & Terry O’Neill
CSO: Raquel Chicourel
Planlama: Lee Barber, Gilliam Caldwell Dunn
İdari Yapımcı: Nazneen Read
Ajans Yapımcısır: Ellie Hook
Teknik Destek: Jack Pethurst
ZX Spectrum Programlayıcısı: Peter McKenzie-Jones
Tasarım: Tyrone Zall
Prodüksiyon Şirketi: Smuggler
Yönetmen: Michael Clowater
Kurgu: Marshall Street Editors
Post Prodüksiyon: Black Kite
Ses: Gramercy Park Studios

Görsel: YouTube