Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitaplıkta Cyberpunk Evrenine Açılan Bir Sokak

Kitaplıkta Cyberpunk Evrenine Açılan Bir Sokak

Techarge LLC’nin Cyberpunk MiniAlley projesi, cyberpunk evreninin fütüristik dünyasını iki kitap arasında sığdırıyor.

Kitap raflarını renklendiren dioramalar her biri yeni bir dünyaya açılan kitapların arasında görsel bir şölen sunuyor. Japon tasarımcı Monde’nin Tokyo’nun ara sokaklarını canlandırdığı modellemesi ya da İtalyan tasarımcılardan oluşan Le 3 Befane ekibinin özellikle fantastik edebiyat tutkunlarının ilgisini çekecek, ufak detaylarıyla büyüleyen minik evrenleri bu alanda daha önceden yazdığımız işler arasındaydı. ABD merkezli ürün tasarım stüdyosu Techarge LLC tarafından yaratılan kitaplık dioramaları ise cyberpunk evrenine meraklı olanların mutlaka görmesi gereken bir iş.

cyberpunk minialley

Techarge LLC cyberpunk’un distopik dünyasını kitaplığa taşıyor

Cyberpunk MiniAlley adı verilen bu proje, cyberpunk evreninin fütüristik dünyasını iki kitap arasında sığdıracak kadar ufak ama detaylarıyla bu distopik evreni anlatacak kadar ayrıntı barındırıyor.

Daha önceleri edebiyat ve sinemada da karşımıza çıkan ve bilim kurgunun bir alt türü olarak tanımlayabileceğimiz “cyberpunk” özellikle Cyberpunk 2077 oyunuyla birlikte daha popüler bir hale gelmişti. Teknolojinin yükseldiği ancak yaşam kalitesinin düştüğü bu distopik evrenlerde sosyal karışıklıklar hakimken ışıkların altında karanlık ve tamamen mekanik bir dünya yatıyor. Neon ışıkların ve kaosun hakim olduğu bir dar sokağı canlandıran Cyberpunk MiniAlley de tam olarak bu temayı tanımlayan bir tasarıma sahip.

Cyberpunk MiniAlley benzersiz ve karmaşık ayrıntılara sahip

Ekibin iki yıl boyunca farklı cyberpunk görsellerini referans alarak ortaya çıkardığı bu tasarım 300’den fazla benzersiz ayrıntıyı içinde barındırıyor. Küçük bir illizyon sayesinde sokağın derinliği arıtırlarken tasarımın içinde yer alan ufak detaylar farklı parçalarla özelleştirilebiliyor. Duvardaki posterler, neon tabelalar, çöp kutuları, otomatlar ya da arcade makinesini değiştirerek dioramanın tüm ambiansını renklendirmek mümkün.

Ünitenin dış yapısında akçaağaç kullanılıyor. Bu tasarım kitapların arasında mini bir sokağa kapı açarken kullanılan malzeme sayesinde tek başına da estetik bir hava sunuyor. Robotik ve bilim kurgu çizimleri yapan ninjajo_art ve tasarımcı nomansnodead ünitenin dış yüzeyi için ekibe çeşitli tasarımlar hazırlayarak ünitenin tek başına da eşsiz bir hava katmasına yardımcı oluyor.

Bundan önce de kitlesel fonlama modelinden destek alan Techarge LLC, Cyberpunk MiniAlley projesini de Kickstarter üzerinden fonluyor. Projenin detaylarını öğrenmek için bu bağlantıya, Techarge LLC ekibinin diğer kitaplık dioramalarına göz atmak için internet sitesine, Twitter ve Instagram hesaplarına bakabilirsiniz.

Görsel: Kickstarter, Techarge LLC